Misnøyen ulmer i Bergen Frp, etter at partiledelsen nok en gang har bedt dem å trekke seg fra byrådet. De mener partilederen opptrer med doble standarder.

BT skriver fredag om stemningen etter at Siv Jensen nok en gang ringte Bergen Frp og ba dem trekke seg fra byrådet, denne gangen på grunn av innføringen av eiendomsskatten.Sist gang Frp måtte trekke seg fra byrådet var i 2009, på grunn av bompenger.

Sendte spørsmål

I forbindelse med saken ba BT om et intervju med Jensen. Fra hennes politiske rådgiver, Petter Kvinge Tvedt, fikk vi beskjed om at det ble vanskelig, siden hun var opptatt med budsjettfremleggelsen som skal skje neste uke.

Vi fikk så spørsmål om vi kunne sende over noen spørsmål på mail. Tvedt presiserte at Jensen ikke kom til å uttale seg om interne samtaler som hun eventuelt har hatt med Røssland.

Her er spørsmålene BT sendte over:

  • Hvorfor ba Siv Jensen Liv Røssland om å melde fra i finanstalen at Frp trakk seg fra byrådet?
  • Hva tenker Jensen om at byrådet i Bergen nå foreslår å gjeninnføre eiendomsskatten?
  • Frp-politikere BT har snakket med mener regjeringens kutt i overføringene til kommunen, tvinger frem behovet for eiendomsskatt. Hva svarer Jensen til det?
  • Hvorfor ba Jensen Bergen Frp trekke seg fra byrådssamarbeidet for en del år siden på grunn av bompengesøknaden som ble sendt?
  • Frp-politikere BT har snakket med mener dette blir dobbeltmoralsk når Frp i regjering godkjenner flere bompengesøknader. Hva svarer Jensen til det?

Hørte ikke noe

Etter å ikke ha hørt noe på et døgn, sendte vi en purremelding. Da kom følgende beskjed fra rådgiver Tvedt:

«Siv Jensen kommenter ikke interne samtaler, og har ingen kommentar utover dette.»

Hva lederen av Frp, og finansministeren i Norge, mener om politiske tema som eiendomsskatt, bompenger, samt forholdet til lokallaget i Bergen, er altså noe hun ikke kan kommentere på.

Hva tenker du om Siv Jensens avvisning? Diskuter under!

AVVISER KONTAKT: Politisk rådgiver for finansministeren. Petter Kvinge Tvedt, avviser på vegne av Siv Jensen å svare på noen spørsmål fra BT om denne saken.
Gorm K. Gaare (arkiv)