— Det var ment som et morsomt pek, men vi hadde aldri trodd det skulle få en så voldsom oppmerksomhet som det har fått i dag, ler Børre Erstad overfor Aftenposten.no.

Sammen med sportsdykkerkameraten Paul Åge Olsen iscenesatte han Google-bildene, som akkurat nå er het nettsak både hos Aftenposten, Bergens Tidende, BA, Fædrelandsvennen, NRK og Dagbladet.

På sin egen Facebook-side sto Erstad i kveld frem som den ene av spøkefuglene i full dykkermundur som tar opp jakten på Googles bil.

— Jøss! Trodde ikke stuntet til meg og Paul skulle føre til rikskjendisstatus, lød kommentaren i hans statusfelt.

Kjente sjåføren

Bergens-kameratene kjenner mannen som kjørte Googles fotobil, og de visste omtrent når fotooppdraget i Rugdeveien ville skje. Erstad, som er biolog og driver med kveiteoppdrett hos Sterling White Halibut, understreker likevel at det var de to som på egen hånd fant på ideen. Googles ledelse var aldri involvert på noen måte.

— At Google Street View skulle komme til Bergen var jo en snakkis over hele byen, og vi pratet litt frem og tilbake hvordan vi skulle finne på et sprell. Det var Paul som foreslo at vi skulle ta på oss dykkerdrakter. Dette ble jo ikke gjort for å skade noen. Det hele var en uskyldig spøk, forklarer han.

Google-fotograferingen skjedde på en av de varmeste sommerdagene i fjor, og de to tilbrakte ca. 15-20 svette minutter ventende på bilen.

Varmt

— Vi la en oppslått paraply ved siden av solstolene der vi satt, for å gjøre stuntet ekstra corny. For det var jo skyfri himmel og sol den dagen, ler Erstad.

Da kameraten kom kjørende med Google-bilen startet de med å peke på kjøretøyet, før de reiste seg opp og løp etter med høyt hevede lystregafler.

— Det var et voldsomt styr å løpe med svømmeføtter, og så vidt at vi ikke gikk i dørken begge to. Gode og svette lo vi så tårene trillet, forteller 36-åringen.

Paul Åge Olsen jobber for Aker Solutions i Kasakhstan, og var ikke tilgjengelig for kommentarer i kveld.

Har du lagt merke til artige bilder på Googles Street View-tjeneste?

GJØR SEG KLAR: Børre Erstad og Paul Åge Olsen er på vei ned til Rugdeveien for å gjøre sitt froskemannstunt. FOTO: LITA HAVNEVIK.
SATT RUGDEVEIEN PÅ KARTET: De to dykkerne er i fullt firsprang etter Google-bilen med høyt hevede lystergafler. FOTO: GOOGLE STREET VIEW.