Ingen hadde tatt seg bryet med å rydde opp etter festen, som skal ha vart til 04-tiden søndag morgen.

De brukte sprøytene i skogkanten lå rett ved siden av emballasje som må ha blitt åpnet for kort tid siden. Ettersom festplassen ligger avsidesliggende til, er det svært sannsynlig, men ikke helt sikkert, at de er blitt brukt av deltakere på russefesten.

bt.no får opplyst at mellom 100 og 200 russ var samlet ved parkeringsplassen i friluftsområdet. Bare russ skal ha deltatt på festen.

Politisak

Politiet bekrefter overfor bt.no at de har fått klager på den grove forsøplingen.

— Det er ennå ikke avklart hvem som skal rydde. Politiet vil ta kontakt med russestyret mandag. Dersom de er ansvarlige, vil russen få regningen, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

Visepresidenten til russen i Bergen, Pia Helljesen, var selv på festen på Fanafjellet natt til søndag.

— Vi spilte musikk og hadde det kjempekjekt. Festen ble holdt langt borte fra folk, slik at vi ikke skulle sjenere noen, sier hun.

Gamle sprøyter?

Da vi forteller henne om sprøytene og forsøplingen, sier hun at sprøytene kan ha vært der fra før, og at russestyret tar totalt avstand fra narkotika.

Første gangen bt.no snakket med visepresidenten, fikk vi beskjed om at det ikke var planlagt noen opprydding, ettersom festen ikke var et offisielt arrangement i regi av russestyret.

— Hvem står bak festen, da?

— Russen selv, sier hun.

Vil rydde

Litt senere ringte Helljesen opp igjen og sa at russen likevel skulle rydde opp selv i løpet av ettermiddagen.

Helge Sunde
Helge Sunde
Helge Sunde