Skutefesten er i gang, og den aller første inn til kai var portugisiske «Santa Maria Manuela», men det var polske «Kruzenshtern» som stjal showet. Hun er den største av årets deltakere, og offiserene ser like solide ut som skuten, ifølge BTs reporter på stedet. Den russiske damen er 124 meter lang, og skal ligge ved Festningskaien til søndag formiddag.

Vågen fylles

I løpet av onsdag og torsdag kommer det hele 67 skuter inn til Bergen i forbindelse med årets Tall Ships Races, der Bergen er vertsby.

Aller sist kommer de tre norske deltakerne. Rundt klokken 14 ankommer «Statsraad Lehmkuhl», «Christian Radich» og «Sørlandet». De får hedersplass på Strandkaien.

Besøk skipene

Alle skipene i TallShips Races holder åpent for publikum hele eller deler av dagen. Besøket ergratis, men mange ber om donasjon. Se etter oppslag ved hver skute om tidspunktfor åpent skip.

Utover langs Bryggen og på Festningskaien riggesdet for folkefest med salgsboder og ekstra skjenkeareal.

«Statsraad Lehmkuhl» ligger foreløpig på andre plass, og i fjor vant skuten begge konkurranseregattaene. Konkurransen avgjøres på siste etappe som går fra Bergen til Esbjerg i Danmark.

SALGSBODER: Kanskje frister det med en elgburger?
JAN M. LILLEBØ
IMPONERENDE SYN: Russiske «Kruzenshtern» stjal showet onsdag formiddag.
JAN M. LILLEBØE
BLANKPUSSET PORTUGISER: Førstestyrmann Andre Azad inspiserer «Santa Maria Manuela». Den portugiske skuten er pusset og klar for fem dagers landligge i Vågen.
JAN M. LILLEBØE
TIL KAI: Russiske «Kruzenshtern» hjelpes til Kai. Til høyre ligger «Santa Maria Manuela».
JAN M. LILLEBØE