Det er bare noe av Statens utbytte etter at politiet i Hordaland har sporet opp og tatt hånd om utbytte av kriminelle handlinger.

— Politiet har antagelig vært for sløv opp gjennom årene, og ikke tenkt nok på inndragning som virkemiddel. Men vi har forbedret oss. I dag har vi tre politirevisorer som blant annet jobber med dette, sier påtaleleder Gunnar Fløystad ved Hordaland politidistrikt.

**Les også:

Skurkene fratas bare småpenger**

I fjor registrerte de 229 saker med inndragning.

Inndro 118 stjålne ting

Her er noen saker fra de siste årene:

  • En 30-åring ble tatt med store mengder tyvegods. Politiet beslagla 118 objekter. Alt ble inndratt.
  • En 26-åring fikk inndratt PC og webkamera etter å ha brukt dette til å begå overgrep mot en mindreårig.
  • En 38-åring ble tatt med over 10 kilo hasj. Ut fra beregninger over tidligere salg, inndro Staten 535.000 kroner.
  • Under ransakinger hos en mann i 30-årene fant politiet 65.000 kroner, 21 vinnerbevis fra Travparken samt litt narkotika. Staten dømte han for heleri og 1,1 million i inndragning.
  • Tre menn ble dømt for befatning med 165 gram heroin. Staten inndro fem mobiltelefoner, en elektronisk vekt samt 156.000 kroner.
  • En 35-åring fikk inndratt et skrujern han brukte til å bryte seg inn i en bil med. Han ble også dømt for biltyveri.**Bak nyhetene:

Men hjelper det?**

— Svir på pukkelen

— Det er spesielt viktig for oss å ta utbyttet i saker med organisert kriminell virksomhet. Det er det som ofte svir mest for slike virksomheter. I en stor narkotikasak har vi koblet på en ekstra politiadvokat som kun konsentrere seg om inndragning av verdier, sier Fløystad.

— Hva tror du er effekten?

— Det svir på pukkelen for dem som blir rammet. Vi tror det kan ha en forebyggende effekt i noen tilfeller. Når det gjelder narkotikanettverk er det lite som tyder på at de avstår fra å fortsette. Ikke sjelden har de gjeld de må betale når de kommer ut. Men organisasjonen kan få problemer med å finansiere virksomheten videre, sier han.

Meninger om saken? Bruk kommentarfeltet under.

STATENS UTBYTTE: Dette ble inndratt i fire forskjellige saker: Kniver...
...og maskinpistoler fra en mann som brøt våpenloven...
...en hund som ble forsøkt smuglet inn sammen med seks andre hunder...
...sprit fra en serietyv...
...og en trailer som ble brukt til ølsmugling.