Er det noen som mangler på listen? Send oss navn og begrunnelse!

Politikk

Sigrid Hagerup Melhuus (22). Unge Melhuus tilhører den sjeldne rasen som er aktiv SV-politiker og aktiv EU-tilhenger. Heltidsjobb som leder i Norsk Student Union i Bergen. Kommunestyrepolitiker for SV i Os, styremedlem i Hordaland Europeisk Ungdom.

Ellen Hagen (31) Doktorgradsstipendiat ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved UiB, for tiden i Sør-Afrika. Gjennom de siste 6-8 årene har Hagen satt sitt preg på kvinnebevegelsen i byen, og betegnes som en akademisk begavelse.

Espen Villanger (33). Varaordfører i Fjell kommune for Arbeiderpartiet. Se-niorforsker ved Christian Michelsens Institutt. Espen har doktorgrad fra NHH der temaet er fattigdom og bistand. Han fikk nylig Norges Banks pris for beste doktoravhandling innen makroøkonomi de siste tre årene.

Anders Skoglund (28). Gruppeleder for Venstre i Bergen bystyre. Skoglund er medlem i finanskomiteen, men har mar-kert seg sterkt i debatten om trafikksituasjonen i byen og fylket, enten det dreier seg om bybane eller Hardangerbrua.

Tina Åsgård (29). Sitter i Bergen bystyre for SV, og er også landsstyremedlem. Fikk stor oppmerksomhet i mediene før valget fordi hun kritiserte sin egen parti-leder for å ha gitt for mye etter for sam-arbeidspartnerne Ap og Sp.

Audun Lysbakken (28) Etter flere oppfordringer innlemmer vi unge Audun på listen over de lovende. Selv om han allerede er eks-stortingsrepresentant. Lysbakken er lysende stjerne i SV, og rakk å takke nei til regjeringsoppdrag før han ble spurt. Påtenkt nestleder i partiet, omtalt som Halvorsens arvtaker.

Helge André Njåstad (25) Landets yngste ordfører regjerer i Austevoll og er vel ikke engang for reserve-bergenser å regne. Likevel: Njåstad har en seriøsitet og gjennomslagskraft som gjør at vi spår ham langt oppover i Frp.

Egil Skogseth (26) er blant grunnleggerne av Attac Høyden. Master fra UiB i medievitenskap. Jobber for tiden på Inter-Media, spådd som hett navn innen radikal politikk og mediespørsmål.

Lars-Henrik Michelsen(24) : Leder i Unge Venstre, ung og likandes bergenser og austevollsgutt, og 2. vara til Stortinget for Lars Sponheim.

Jan-Christian Kolstø(32): Politisk rådgiver for Venstres Stortingsgruppe, Venstres valgkampleder i Hordaland og nestleder i Hordaland Venstre.

Therese Visted (32) er beste medisinerstudent fra UiB i moderne tid. Blir omtalt som potensiell Nobelprisvinner, hvis hun lykkes med å anvende alginater til innkapsling av kreftceller i hjernen. Jobber for tiden som lege i Harstad.

Thomas Krage Svensen (30) er beste jurist fra UiB noen sinne. Oppnådde møterett for Høyesterett før nådde tretti. Jobb i toppfirma og på vei frem i offentligheten. Muligens tapt for Bergen, dessverre.

Frode Hervik(29): Mangeårig leder i Hordaland Unge Venstre, nå politisk rådgiver for oppvekst— og skolebyråd Hans-Carl Tveit, og av mange nevnt som en stigende stjerne i Hordaland Venstre.

Christopher A. Brun (25) : Politisk rådgiver for finansbyråd Henning Warloe, i sin andre periode som representant for Høyre i Bergen bystyre, sønn av bergensadvokaten Christopher Brun.

Iselin Nybø (24): Nylig ferdig utdannet jurist fra Universitetet i Bergen,leder for Venstres kommunestyregruppe i Randaberg, tidligere leder i Hordaland Unge Venstre og mangeårig medlem av Unge Venstres landsstyre.

Næringsliv

Henrik Lie-Nielsen (27). Da Henrik var 17 år grunnla han Reaktor. I dag har Henriks lille «dataverksted på hjørnet» utviklet seg til å bli Vestlandets største uavhengige konsulentorganisasjon med 70 rådgivere. Henrik er fortsatt daglig leder. I en alder av snart 28 år er Henrik etablert som strategisk ressurs hos mange toneangivende næringslivsaktø-rer.

Lene Eltvik (27 ). Prosjektlederen for Forskningsdagene i Bergen 2006 er en brennende sjel. Ledet i en årrekke barneleir-organisasjonen CISV. Aktiv i Studenter-foreningen ved NHH, der hun avla mastergrad. PR-sjef for UKEN 04 og siden ansatt ved informasjonsavdelingen NHH.

Tina Todnem (31). Hovedfag i statistikk, jobber som geofysiker i Statoil på Sandsli siden 1998. I dag er hun prosjektleder for petroleumsteknologi for utbyggingsprosjektet Skinfaks/Rimfaks. Tina er også rådsleder i Amnesty Hordaland/Sogn og Fjordane.

Amund Drønen Ringdal (26) er austevolling og stigende stjerne i Høyre. Tidligere nestleder i Unge Høyre, jobber som rådgiver for partiets næringsfraksjon på Stortinget. Utdannet havbruksingeniør fra HiB. En likandes kar med bred kontaktflate.

Ragni Løkholm Ramberg (21). (bildet) Energisk og pågående nordlending. Jusstudent og aktiv i Ap. Nestleder i Hordaland AUF, nestleder i kvinnepolitisk styre i Ap i Bergen, fylkesstyret i Nei til EU, landsstyret i Ungdom mot EU.

Geir Pollestad (27). Sps vara til bystyret er med og sikrer at partiet får mye ut av sitt ene mandat. Markant leder av Norsk Studentunion i 2004. Rogalendingen Pollestad er noe så sjeldent som både hardtslående og vennlig.

Anne-Kathrine Vabø (25). Markant aksjonist, byøkolog og stifter av Byen Vår, som stanset Clear Channel-avtalen. Arkitektstudent og aldri hvilende fokusert på boligpolitikk.

Erik Natvik (22). Sentralstyremedlem i Natur og Ungdom. Heltidsarbeidende og glødende opptatt av byutvikling og miljø. Har engasjert seg sterkt mot veiprosjekter og for bybanen. Roses som kunnskapsrik og grundig.

Line Khateeb (22) er norsk-palestiner og aktiv i solidaritetsarbeidet med Palestina. Medlem av landsstyret i Palestinakomiteen og arbeidsutvalg til RV nasjonalt. Modig debattant, organisator og skribent. Studerer Midtøsten ved UiB.

Julie Songstad Andersland (27). Neste generasjon Andersland holder slektsnavnet varmt i Venstre. Datter av Geir Kjell, er statsviter og har for tiden permisjon fra gruppeledervervet i bystyret mens hun jobber som trainee i Storebrand.

André Nerheim (29). Dyktig sekretær for Aps bystyregruppe. Tidligere president for ANSA og fylkessekretær i Hordaland AUF. Fartstid fra EU. En sympatisk og lovende sunnhordlending.

Jannicke Haugan Vikse (25). Markant dame med anonym plassering i fylkestinget, der hun er i gang med sin andre periode. Sitter i fylkesutvalget og jobber til daglig i fylkeskommunen. Statsviteren Vikse er Høyre-politiker som kan nå langt.

Jette Christensen (22). AUF'er som er glødende opptatt av utdanning- og miljøspørsmål. Sentralstyremedlem i AUF, medlem av landsstyret NSU (Norges Student Union) og aktiv studentpolitiker.

Preben Austgulen (22) er leder i Bergen Unge Høyre og student ved NHH. Sønn av Odd Rune Austgulen, som sysler med eiendom i inn- og utland. Et nyttig springbrett for egen karriere. Sønnen figurerer allerede langt flittigere i spaltene enn den mediesky faren.

Silje Christensen (29). Ung, engasjert barnehage- og skolepolitiker for Ap. Sitter i bystyret og i komité for oppvekst. Styremedlem i Hordaland Arbeiderparti og nestleder i Europabevegelsen i Hordaland. Utdannet samfunnsviter, jobber i Aetat. Opprinnelig fra Sotra.

Jan Kristoffer Mathiassen (32) er idrettsorganisator og bypolitiker for Ap. Daglig leder i Løv-Ham Fotball og bystyremedlem, pluss samboende med ungdomskjæreste og partifelle Silje. Universitetsutdannet.

Roger Iversen (31). Slikker sårene etter valgnederlaget, som fratok ham jobben som statssekretær for Erna Solberg. Vil komme sterkt tilbake uansett hvor han havner, mener kjennere.

Pål Hafstad Thorsen (25). Bystyrepolitiker for Ap, tidligere leder av AUF Bergen, nestleder i AUF Hordaland.

Næringsliv

Trine Eilertsen (36). Politisk redaktør i Bergens Tidende, kanskje avisens første kvi nnelige sjefredaktør? Har markert seg kraftig både i og utenfor Bergen med sin skarpe penn. Hyppig gjest som rikssynser i nasjonale medier. BTs fremste ambassadør.

Fredrik Gunnestad (31). Direktør i gründersuksessen Vizrt, som er en avlegger fra TV 2-systemet. Har vært med på å bygge opp selskapet som i dag leverer grafiske løsninger til tv-selskaper over hele verden.

Janne Vangen Solheim (36). Direktør ved Janusfabrikken. Glødende engasjement, glitrende foredragsholder. Personlig engasjert i de ansatte ved Janusfabrikken.

Monica Salthella (36). Viseadministrerende direktør i Sparebanken Vest. Godt etablert navn både i Bergen og nasjonalt. Styreverv både innen finans og film, engasjert og opptatt av kvinners plass i næringslivet.

Karl Johnny Hersvik (33). Leder for Petroleumsteknologi i Hydro. Cand.scient matematikk. Utøver sitt lederskap langt utover det forventede, i tillegg til at han er svært dyktig faglig sett. Utplasseres i Iran de neste tre årene.

Krister Hauge Paulsen (30). Siviløkonom fra NHH, MBA fra anerkjente INSEAD i Frankrike. Juniorpartner i Boston Consulting Group, men forhåpentligvis er hjemlengselen til stede. Beskrives som effektiv, analytisk og tar raskt poenget i komplekse problemstillinger.

Berit Øxnevad Lie (25). Student i sammenliknende politikk ved UiB. Nestleder for Sampolkonferansen hvor hun viste stort engasjement. Tidligere praktikant ved Vest-Norges Brusselkontor.

Dave Spilde (28). Gründer i selskapet Unique Promotions. Har blant annet solgt animasjonsløsninger til Disney, noe som omtales som verre enn å selge sand i Sahara.

Stian Tennfjord (27). Advokatfullmektig hos Schjødt. Sønn av eks-Branntrener Kjell Tennfjord.

Henrik Lisæth jr (38). Neste blad Lisæth er trolig tapt for Bergen. Solid økonomiutdanning, i dag partner i investeringsselskapet FSN Capital i Oslo. Omtales som skarp og handlekraftig. Hans far, eks-ordføreren, har grunn til å være fornøyd med junior.

Geir Sviggum (29). Advokatfullmektig hos Wikborg Rein, for Dag Steinfeld. Omtales som samme type som Steinfeldt, dvs. en mann for «de umulige» sakene.

Marianne Bårdsgjerde (22). NHH-student, med bakgrunn som nestleder i Europeisk Ungdom nasjonalt, og Unge Høyre i Hordaland og Bergen. Datter av Per Magne Bårdsgjerde i Sundal Collier, som tidligere var Investa-direktør.

Ole Marius Gloppestad (28). Finansaktuar i Nordea Liv, utdannet cand.scient fra UiB. Fra Gloppen i Sogn og Fjordane. Jobber med kompliserte analyser, beskrives som meget dyktig faglig sett. Utadvendt, kan drive det langt på grunn av sine diplomatiske evner.

Stine Neteland (24). Trainee i Sparebanken Vest. Nyutdannet økonom fra Skottland, omtales som «en fantastisk spire som garantert vil nå langt».

Birgitte Munch (25). Trainee i Hydro i Bergen, innenfor Human Relations. Utdannelse fra Storbritannia, hvor hun også har arbeidserfaring gjennom halvannet år i finansmiljøet i City. Spås en god karriere innen Hydro-systemet.

Stig Ole Sevaldsen (38). Bachelor of business fra West Virginia Wesleyan College, Master of international business NHH, erfaring fra Star Shipping Bergen, Atlanta og Houston. Har startet flere selskapet i USA, nå partner i Artesia Capital. Rolig, sindig, hardtarbeidende og sta.

**Kultur

Marit Eikemo (35):** Redaktør i tidsskriftet Syn og Segn sammen med Hilde Sandvik. Kommentator i BT, utga for noen år siden reportasjeboken her.no. Marit er styremedlem i Bergen Kunsthall og Attac, samt styremedlem i interimstyret til Norsk Språkråd. Hun deltok i NRK-programmet Mediemenerne.

Finn-Eirik Modahl (38) Kunstner. Laget nylig et stort utsmykkingsprosjekt til boligfeltet Råstølen. Han er også ansvarlig for Nasjonalt vasskraftmonument i Tyssedal. Modahl er 38 år, og godt over «aldersgrensen» på 35 år, men pga flere oppfordringer, inkluderer vi ham på listen.

Hilde Sandvik (35) Redaktør i tidsskriftet Syn og Segn sammen med Marit Eikemo. Debattredaktør i Dagbladet sommeren 2005, spaltist i Klassekampen, skribent i flere ulike publikasjoner. Styremedlem i samtidsmusikkfestivalen Borealis og nestleder i Norsk Tidsskriftsforening. Feminist? Javisst!

Eirik Glambek Bøe (30). Engasjert halvdel av suksessbandet Kings of Convenience. Sterk musiker, engasjert i politikk, og var særlig synlig før valgkampen og i den lokale bykampen mot Clear Channel.

Ingrid Mjanger (26). Musiker og student. Vant talentprisen under årets Nattjazz, og Radøy Jazz i sikte tidligere år. BTs anmelder ble helt sjarmert av talentet, som ble omtalt som «Nattjazzens nye gullstrupe» i avisen.

Olaug Nilssen (27). Forfatter, debattant, engasjert stemme i debatten. Nybakt redaktør av det litteraturtidsskriftet Kraftsentrum sammen med Gunnhild Øyehaug. Ble spurt om å være spaltist i Dagbladet, men fikk ikke lov til å skrive nynorsk, dermed ble det ingenting av.

Solveig Øvstebø (32). Dyktig og kyndig intendant ved Bergen Kunsthall, der hun kom som en vind og blåste nytt liv i institusjonen.

Heidi Marie Vestrheim (28). En av Bergens mest lovende vokalister, født i Odda, preget av musikk og artistliv lenge. I tillegg til å være under plategiganten EMIs vinger, har hun også bidratt med novelle i antologien Barføtt.

William Hut (32). Debuterte i 1996 som sanger, gitarist og låtskriver i bandet Poor Rich Ones. Av enkelte omtalt som «byens beste stemme». Solokarriere siden 2001, og har gitt ut tre plater. To av dem i Europa, Japan og Sør-Afrika, mens den tredje lanseres i Europa og USA 2006.

Ruben Sverre Gjertsen (27). Vår neste Arne Nordheim? Komponisten er født i Volda. Hovedfag fra Griegakademiet, hvor han har studert siden 1996. Begynte å skrive musikk da han var 11. Allerede godt lagt merke til utenfor landets grenser. Har også organistutdanning.

Fredrik Saroea (29). Frontfigur for elektrogruppen Datarock, som har slått an i hipstermiljøer verden over. Byens hyggeligste edderkopp, med klubbkvelder på Kamelon og Café Opera, eget jazzband, soloutgivelser og plateselskap, samt parallell karriere som illustratør og kunsthistoriestudent.

Gunnhild Øyehaug (30). Forfatter, medredaktør av litteraturtidsskriftet Kraftsentrum, med Olaug Nilssen. Ble i år utvalgt til den internasjonale antologien Scritture Giovanni, som betyr tilgang til et større europeisk publikum. Blant motstanderne til Clear Channel-avtalen.

David Chelsom Vogt (26). Klassisk fiolinist som hoppet ut i rytmespill med bue og begge føttene. David spiller og synger iblant annet Real Ones, MAO og Kniv og Taffel. Var sterkt engasjert i Byen Vår og en av arrangørene bak konserten mot Clear Channel i høst. Har et sterkt samfunnsengasjement på kulturens vegne.

Ivar Chelsom Vogt (30). Ved siden av å være gitarist, vokalist og mandolin-traktør i Real Ones og MAO, var han sterkt engasjert i Byen Vår mot Clear Channel. Den alltid blide mannen er også konsertarrangør for Kamelon og hovedfagsstudent. David og Ivar omtales som to idérike menn - impulsive entreprenører med handlekraft.

Kristoffer Chelsom Vogt (23). Kontrabassist som setter preg på blant annet Kniv og Taffel og Novgorod. Slekter på sine to storebrødre både hva gjelder musikalitet og lynne. Med andre ord en svært blid og handlekraftig mann. Kristoffer vant Nattjazz-prisen i 2004, og er, i likhet med brødrene, sjangerkryssende i sin spillestil.

Marte Ingul (22). Tidli gere politiker i AUF, nå fotograf. Hadde nylig utstilling fra sin reise i India, jobber også som frilansjournalist. Mangesidig kvinne med beina godt plantet mellom kultur og næringsliv.

Kristian Berg (22). Partner og regissør i Synopsis Film, og benyttes i ulike roller i Alligator. Kristian har laget kortfilmen «Biffsnadder», har tre musikkvideoer på merittlisten og sto bak to reklamefilmer i forkant av årets stortingsvalg. 22-åringen omtales som en tillitvekkende og populær ung mann med lovende fremtid i Bergens veletablerte filmmiljø.

Eirik Helldal (22). Partner i Synopsis Film sammen med Kristian Berg.

Trygve Svensson (27). Prosjektleder i Piraya Film. Svært engasjert og en av de sentrale kreftene bak Byen Vår, som var heftig motstander av avtalen med Clear Channel.

Siren Sundland (34). Markert skribent og foredragsholder. Mediemener. Fast skribent i BT.

**Forskning

Cathrine Holst (31)** ernyansatt som førsteamanuensis ved Senter for vitenskapsteori ved UiB. Kåret av Dagbladet som en av landets viktigste unge intellektuelle. Sitter i styret for Attac Norge. Debattglad og velformulert kvinne som nå har fast base i byen.

Jan Martin Nordbotten (23) er den yngste som noensinne har tatt doktorgraden i Norge. Forsker på CO2-deponering ved Senter for integrert petroleumsforskning, UiB. Fikk prestisjetunge Meltzerprisen for yngre fremragende forskere for 2004.

Birthe Kåfjord Lange (32). (bildet) Forsker ved NHH på spørsmål om ledere og tidsmestring. Styremedlem for gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte. Blir omtalt som dyktig.

Kristin Viste (26). (bildet) Går første kull på forskerlinjen på medisin, men har allerede utmerkede publikasjoner. Er i tillegg opptatt av forskningsformidling og driver derfor den årlige BioMedCamp i Bergen for nordiske skoleelever.

Jana Midelfart Hoff (33). (bildet) Lege og forsker ved Senter for nevrologi ved Haukeland Universitetssykehus. Lang fartstid i Legeforeningen, styremedlem i Yngre legers forening. Sitter i Legeforeningens Forskningsutvalg og er med på å utarbeide et policydokument om leger og forskning. Leverer i disse dager doktorgrad som omhandler kvinner med en nevrologisk sykdom og deres svangerskap og fødsler.

Jill Walker (34). Det Walker ikke vet om web-logger, er knapt verdt å vite. Førsteamanuensis på seksjon for humanistisk informatikk ved UiB og skribent. Forsker på elektronisk litteratur, weblogger og nettkunst.

Jøri Gytre Horverak (34). Psykolog, ansatt som konsulent ved AFF på Norges Handelshøyskole. Bakgrunn fra Forsvaret. Forsker på ledelse, makt og relasjonskompetanse. Driftig dame.

Knut Teigen (31) vet alt som er verdt å vite om Følings sykdom. Doktorgradsarbeidet hans handlet om enzymfeilen som utløser Følings. Molekylbiolog og forsker ved institutt for biomedisin.

Rune Kleppe (32) er en fremragende biokjemiker som også har forsket på enzymfeilen bak Følings sykdom. Ansatt ved institutt for biomedisin.

Ulysses Ninneman (36). Lovende ung forsker som har publisert mye internasjonalt. Førsteamanuensis på Bjerknessenteret. Forsket på fortidens klima og havstrømmenes rolle for klimaet.

Tor Eldevik (35). Forskningsleder på Bjerknessenteret. Jobber med klimamodellering og simulering.

Vigdis Vandvik (37). Biolog som forsker på hvordan naturen reagerer på miljøendringer. Skribent med særlig sans for økologiske spørsmål.

Anne Elisabeth Christensen. Tok doktorgrad på signaloverføring i celler, publiserte i høyt rangerte internasjonale tidsskrift, invitert sammen med unge forskere fra hele verden til møte i Tyskland med tidligere Nobelprisvinnere. Har mottatt Meltzerprisen.

Kari Erichsen (30) er legeutdannet forsker som disputerer for doktorgraden 9. desember på et arbeid om kroniske betennelsessykdommer i tarm. Hun har arbeidet i forskningsgruppen ledet av professor Arnold Berstad som vant årets Helse Vest pris for beste forskningsmiljø. Faglig aktiv, har vist stor evne til nettverksbygging.

Tomas Eagan (35) er legeutdannet forsker som spesialiserer seg i indremedisin og lungesykdommer. Aktiv forskningsveileder. Lungeforskningsgruppen han tilhører er blitt evaluert som en av fem meget gode kliniske forskergrupper ved Haukeland Universitetssykehus.

Oddbjørn Straume (35) er under spesialistutdanning i kreftsykdommer og disputerte i 2002 på ondartet føflekk-kreft. Leder et forskningsarbeid hvor han utprøver nye legemidler for behandling av kreftsvulster. Tilhører konkurransedyktig miljø ved Gades institutt.

Emmet MacCormack (30). Kjemiker som forsker på nye legemidler. Tok doktorgrad i Dublin. Arbeider nå sammen med høyt evaluerte forskere ved Hematologisk seksjon, Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus.

Alexander W. Cappelen (36) kan bli landets fremste på etikk og økonomi, men er vel trolig på vei bort fra Bergen. Jobber ved NHH, men er engasjert både ved Universitetet i Oslo og i Norges Bank.

Lasse B. Lien (36). Førsteamanuens i strategi og programdirektør for NHHs executive MBA-studium i strategisk ledelse. Vunnet priser på internasjonale konferanser, dyktig og anerkjent. Brukt av Bergen kino på å utvikle strategi for utbygging og nysatsing.

Karen Modesta Olsen (37). Samfunnsviter på NHH, som jobber med arbeidsliv, midlertidig ansettelse, innleie av arbeidskraft og sykefravær.

Helge Ræder (33) forsker på arvelig diabetes hos barn.

Ludvig Muren (32) er lovende kreftforsker.

Torbjørn Nedrebø (31) er en intensivmedisiner å merke seg.

Bjørn Vikse (28) forsker innen nyresykdommer.

Arvingene

Espen Galtung Døsvig (33). Kontrollerer EGD-gruppen, sønn av Einar Galtung Døsvig. Investerer i restaurantbransjen i Bergen, liten autoritetsangst, sterk risikovilje, tør å investere i nye ting.

Birgitte Friele (27). Enearving etter ordfører Herman Friele. Har begynt å interessere seg for driften av Kaffehuset, hvor hun har vært trainee. Birgitte stoppet salget av Kaffehuset for noen år siden.

Thorolf Hestness (35) og Casper Hestness (32). Toppet både inntekts- og formueslisten fra 2004 etter foreldregenerasjonens salg av Bergens rørhandel. Setter nå pengene i eiendom, og har overtatt gullsmedbutikken Th. Olsens eftf.

Arne Møgster (30). Administrerende direktør i Norskan, selskap i Møgstergruppe, siden 2004. Selskapet driver innen offshore supply i Brasil. Sønn av Helge Møgster. Utdannet bachelor fra BI Bergen, master innenfor shipping fra Storbritannia. Frederik W. Mohn (28). Kronprinsen i Frank Mohn-systemet, sønn av Trond Mohn. Jobber i dag for Schlumberger i USA, har også erfaring fra London hvor han har jobbet som valutamekler.

Anita Odfjell (29). Datter av skipsreder Dan Odfjell, og medeier i familierederiet Odfjell.

Marianne Rieber (37). Bergens rikeste kvinne med en formue på 344 millioner kroner i 2004. Investerer i eiendom, driver også forl agsvirksomhet, med varierende suksess.

Vibeke (29), Marit (35), Rolf jr (31), Helene (30), Karianne (36) og Morten (34) Westfal Larsen. Sønner og døtre av brødrene Rolf og Hans Petter Westfal-Larsen. Har allerede fått eierandeler i konsernet.

Og her er navnene bt.no presenterte søndag:

PS! Klikk på lenken, og se hva de unge, lovende tror om Bergen i 2020!

Filip Rygg (22). Rådgiver for byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen. Lovende ung KrF-politiker. Sitter i fylkestinget og sentralstyret til KrFU. Halvstudert heltidspolitiker fra ung alder. Reflektert ungdom med hjerte for de svakeste.

Stine Akre (33). Replikksterk og markant gruppeleder for RV i bystyret. Løsningsorientert. Knakende flott trysildialekt. Entusiastisk Brann-fan. Heltidspolitiker med avbrutt hovedfag i historie. Partisekretær for RV og medlem i landsstyret til RV.

Harald Victor Hove (22). BI-student, bystyrepolitiker og andre vara til Stortinget. 2. nestleder i Unge Høyre. Et politisk dyr som raskt markerte seg i lokalpolitikken. Når brenningen av nynorskbøker i valgkampen er glemt, kan han nå langt i partiet.

Torkil Åmland (38). På vei opp i Frp. Debattglad og markant bystyrepolitiker, nyvalgt nestleder i Bergen Frp. Tidligere rektor ved Levende Ord, nå ansatt som prosjektleder for menighetens nye høyskole. Skriver bok om FNs rolle i Midtøsten.

Lubna Jaffery Fjell (25). Tidligere bystyrepolitiker for Ap, sitter nå i Fjell kommunestyre. Medforfatter til boken Svart på hvitt, en antologi om å være innvandrerungdom. Foreldrene fra Pakistan, født og oppvokst i Åsane. Listet som mulig statssekretær for rød/grønn regjering. Student ved UiB.

Ragni Løkholm Ramberg (21) Energisk og pågående nordlending. Jusstudent og aktiv i Ap. Nestleder i Hordaland AUF, nestleder i kvinnepolitisk styre i Ap i Bergen, fylkesstyret i Nei til EU, landsstyret i Ungdom mot EU.

Georg Nygaard (27). Siviløkonom. Megler og konsulent i selskapet Northedge i Bergen. Startet foreningen Young Ship i Bergen for unge personer som jobber i shipping. I dag har foreningen over 400 medlemmer, og er i ferd med å starte en avlegger i Oslo.

Hermund Haaland (30). gründer og KrF-politiker. Kan skilte med både NHH og universitetsgrad i kultur og samfunnsvitenskap. Tildelt prestisjefulle Lehmkuhlprisen i 2002. Driver eget firma. Initiativtaker til Forum for tro og verdier i Bergen, en møteplass der unge treffer byens ledere.

Jan Erik Kjerpeseth (33). Markedsdirektør i Sparebanken Vest. Nylig kåret av Økonomisk Rapport som en av landets 25 unge og lovende. Ble leder allerede som 24-åring, og får mye av æren for at Sparebanken Vest roses for god merkevareledelse.

Monica Rydland Anundsen (31). Prosjektleder TrygVesta, leder i Vesta-systemet siden 2002. Trainee i Vesta fra 2000. Omtales som analytisk og god til å finne løsninger. Medlem av ressursgruppen Mangfold i ledelse i Næringsrådet. Allsidig, har spilt kornett i Eikanger Bjørsvik, omtalt som Europas beste brassband.

Ingrid Wiggen (31). Prosjektleder ved Karrieresenteret ved UiB. Cand.polit fra UiB, med sammenliknende politikk. Aktivt engasjert i å få det bergenske næringsliv til å ansette unge akademikere. Uredd. Sterkt engasjert i kultur og næringsliv.

Aleksander Nordaas (22). Vant både publikumspris og talentpris under årets BIFF. Bygger for tiden opp produksjonsselskapet Yesbox Productions og satser på å bli filmregissør på heltid.

Line Endresen (29). Daglig leder i BRAK, Bergen RockAktører. Offensiv, analytisk og tenker vidt angående både musikk-, næring- og samfunnsliv. Lang erfaring innen organisasjonslivet og musikk, opptatt av samarbeid mellom næringsliv

Ingvill Skjold Thorkildsen (23). Lovende ung forfatter som allerede har rukket å gi ut tre bøker. Debuterte allerede som 17-åring. Skuespillerutdannelse, aktiv innen teatermiljø, både skriver og spiller i forestillinger.

Birthe Kåfjord Lange (32). Forsker ved NHH på spørsmål om ledere og tidsmestring. Styremedlem for gruppen midlertidig vitenskapelig ansatte. Blir omtalt som dyktig.

Kristin Viste (26). Går første kull på forskerlinjen på medisin, men har allerede utmerkede publikasjoner. Er i tillegg opptatt av forskningsformidling og driver derfor den årlige BioMedCamp i Bergen for nordiske skoleelever.

Jana Midelfart Hoff (33). Lege og forsker ved Senter for nevrologi ved Haukeland Universitetssykehus. Lang fartstid i Legeforeningen, styremedlem i Yngre legers forening. Sitter i Legeforeningens Forskningsutvalg og er med på å utarbeide et policydokument om leger og forskning. Leverer i disse dager doktorgrad som omhandler kvinner med en nevrologisk sykdom og deres svangerskap og fødsler.

Helge Thorbjørnsen (30). NHH-forsker innen konsumentatferd og moderne teknologi. Står på flere bein. Grunnlegger av og styreformann for Gosu, designfirma med stor internasjonal portefølje, særlig innen fjernsyn. Driver i tillegg firma i markedsanalyser.

Christian Jørgensen (31). Se torsken, se torsken, synger kanskje den unge biolog Jørgensen i dusjen om morgenen. Banebrytende i marin forskning, disputerte for doktorgraden sist fredag på en avhandling om nevnte fisk. Forsker ved institutt for biologi, UiB.

EIRIK BREKKE
Lubna Jaffery Fjell (25).
Aleksander Nordaas (22).
Harald Victor Hove (22).
Torkil Åmland (38).