Det var fredag kveld det brant i en leilighet i Slettebakksveien på Landås. Beboeren i leiligheten ble kjørt bort til legevakten.

— Vi ble varslet via politiet klokken 22.27 og rykket ut med mannskap fra hovedbrannstasjonen og Fana. Det var kraftig røyk fra leiligheten da vi kom frem, og røykdykkere tok seg inn i leiligheten, sier Geir Bøe, vaktkommandør ved 110-sentralen.

Remy Rafsol slukket brannen. Kom kjørende forbi med samboer Elin Carlsen. Her sammen med Aleksander Aron Johansen, som er i familie med dem.
GURO VALLAND

— Røyken sto ut vinduetHan forteller at brannen da var slukket av en person som hadde brukt brannslukkingsapparat. Brannslukkeren heter Remy Rafsol, som bor i nabolaget.

— Vi var på vei hjem i bilen da vi så røyken sto ut vinduet. Vi stanset bilen, og jeg gikk inn i oppgangen. Jeg banket på dørene og ropte «brann, brann». En person i leiligheten åpnet, det var veldig mye røyk der inne, og vi fikk tak i et brannslukkingsapparat, sier han.

Ifølge Rafsol var det så tett røyk at han og den andre i leiligheten gikk ned på huk og tok seg frem til kjøkkenet der det brant. Deretter brukte de apparatet til å kvele ilden.

— Flammene sto i taket, forteller han.

- Fantastisk bra gjort

Både politiet og brannvesenet skryter av Remi. De mener han gjorde en fantastisk innsats da han gikk inn i oppgangen og varslet naboer, samtidig som han tok seg inn i leiligheten der det brant.

— Det var fantastisk bra gjort, og i høyeste grad medvirkende til at brannen fikk et så bra utfall, sier Øyvind Stegen, brannmester ved Fana brannstasjon.

Skader på kjøkkenet

Det er skader i leiligheten etter at pulverapparatet har vært i bruk, og brannvesenet sender restverdibil fra Arna for å rydde opp.

— Det er fortsatt ulming på kjøkkenet, men ilden skal være slukket av en som kom forbi og fikk fatt i et brannslukkingsapparat. Beboerne er kommet ut, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad.

Skyldes tørrkoking

Rundt klokken halv tolv i kveld skriver politiet på Twitter at brannen skyldes tørrkoking.

Brannvesenet ble værende en stund på stedet for ventilasjon og kontroller.

FREDAG KVELD: Brannvesenet på plass i Slettebakksveien.
GURO VALLAND