Innbygger nummer 500.000 ble født på Kvinneklinikken klokken 00.37, to uker på overtid. Foreldrene Anne Heidi Kringlen og Geir Andre Troland fikk en jente som veier 3940 gram og 54 centimeter. Moren er fra Naustdal og faren fra Nesttun.

Klokken 10.30 er det stor ståhei og gaveutdeling på Haukeland, med fylkesordføreren i spissen og en liten horde pressefolk på slep. Den lille jenten skulle markeres skkkelig, med sparkebuks og en gavesjekk på 5000 kroner.

— Vi har fått vårt første barn og alt har gått strålende, sier den nybakte pappaen Geir André Troland. Noen navn er ennå ikke betemt for den nyfødte.

Presse og fylkesordfører var der før besteforeldrene. - Men vi venter oss en storm senere i dag, sier den nybakte mammaen.

NYFØDT: Denne vesle jenten fra Nesttun ble innbygger nummer 500.000 i Hordaland. Foreldrene heter Anne Heidi Kringlen og Geir Andre Troland.
EIRIK BREKKE

Storfint besøk— Foruten det lille mirakelet i mammas armer, ønsket vi å markere innbygger nummer 500 000 i Hordaldn med å se fremover for fylket, eller vekstlandet som vi liker å kalle oss, sier fylkesordfører Tom-Christer Nilsen (H).

— I løpet av de neste 15 - 20 årene kommer vil til å bli 150 000 flere innbyggere i fylket. En så sterk vekst skaper både utfordringer ikke minst innen infrastruktur, men også store muligheter nettopp fordi vi får et befolkning som gir grunnlag for en rekke tilbud vi i dag ikke har, sier Nilsen.

— En fergefri E39 vil knytte en voksende befolkning på Vestlandet tettere sammen. Bør Hordaland så seg sammen med Rogaland og Sogn og Fjordane for å gjøre Vestlandet enda sterkere og mer samkjørt?

— Nye administrasjonsgrenser er ikke aktuelt nå, men landsdelen vil jo med bedre kommunikasjoner vokse seg mer naturlig sammen på litt sikt, sier fylkesordføreren.

Fikk et lite varsel

Ved månedsskiftet februar-mars var vi over 499.000 innbyggere i fylket. Da fylkeskommunen lanserte sitt eget tellverk på nettsidene sine 6. mars, var folketalet ved midnatt beregnet til å være 499.340 mennesker.

Besteforeldrene til den lille prinsessen på Haukeland gjorde foreldrene oppmerksom på at det faktisk kunne få et jubileumsbarn for noen dager siden. - Men at det virkelig skulle skje, var likevel overraskende, sier mamma Anne Heidi.

Fylket har samarbeidet med Statistisk Sentralbyrå for å finne ut hvem som blir det spesielle barnet.

BESØK: Fylkesordfører Tom-Christer Nilsen besøkte de nybakte foreldrene onsdag formiddag.
EIRIK BREKKE

Tre fylker over 500.000

Hordaland blir nå det tredje fylket som passerer en halv million innbyggere. Ved årsskiftet hadde Oslo 623.966 innbyggere og Akershus 566.399, ifølge fylkeskommunens nettside.

Folkeveksten i Norge er rekordhøy og skyldes først og fremst den økte innvandringen. For et drøyt år siden passerte hele Norge fem millioner innbyggere.

Statistisk sentralbyrå regner med at vi i 2029 vil ha passert seks millioner, syv millioner i 2063 og nesten åtte millioner i 2100.

Av fylkene er det Rogaland, Akershus og Oslo som i øyeblikket har den sterkeste folkeveksten.

NYFØDT: Denne vesle jenten - 3940 gram og 54 centimeter - ble innbygger nummer 500.000 i Hordaland.
EIRIK BREKKE
STOLTE FORELDRE: Foreldrene heter Anne Heidi Kringlen og Geir Andre Troland og er fra Nesttun.
EIRIK BREKKE
MYE BESØK: Det var stort medieoppbud på Kvinneklinikken onsdag formiddag.
EIRIK BREKKE