Mandag morgen startet rettssaken mot 22-åringen i Nordhordland tingrett. Han innrømmer ikke straffskyld for uaktsomt drap.

I dag har retten befaring på stedet der kameraten ble skutt.

Familien til den avdøde er med påbefaringen, det er også den tiltalte 22-åringen og hans foreldre.

De to krimteknikerne som forklarte seg i retten i går skal fortelle om sine undersøkelser og funn på befaringen.

Skal se åstedet

Retten skal blant annet se stedet 22-åringen ble skutt, og stedet det ble skutt fra. Våpenet, en jaktrifle med kikkertsikte, skal også vises under befaringen.

— Det er bare tapere i denne saken. De er ikke opptatt av verken straff eller erstatning. Det viktige for dem er å få satt et punktum, sa bistandsadvokat Odd Arild Helland til BT i går.

bilde.JPG

Fem dager etter jaktulykken ble hjorten funnet død i terrenget. Det var da observert ravner og ørner i området, noe som tydet på at det lå et dødt dyr et sted.

Funnet i nærheten

Politibetjent Karl Martin Sørli ved Gulen, Masfjorden og Solund lensmannsdistrikt fant hjorten 1. november. Den lå noen hundre meter unna stedet der 22 år gamle Tore Gaard ble skutt.

Hjorten, et halvannet år gammel kolle på ca. 30 kilo, var truffet på venstre sida av brystregionen. Kommunens viltansvarlige mente hjorten da hadde vært død i tre-fire dager. Det var ikke meldt om andre skadeskutte dyr i området.