Beltevognen, som visstnok også kan kjøre på vannet, er nå blitt rød, har fått sjakkrutete golv, myke svarte skinnbenker, sotete vinduer og et lite barskap med plass til shotteglass.

— Vi har regnet ut at vi har brukt rundt 700 timer på å sette beltevognen i stand siden vi kjøpte den for 36.000 av en nabo, sier Vegard Loen (18), til avisen Hordaland.

De fem andre som er med på russefartøyet er Ådne Hommedal, Eivind Lid Trøen, Håkon Søgaard, Eivind Himle Matland og Sjur Herheim.

100.000 kroner

— Vi har aldri hørt om noen andre som har laget en beltevogn om til russebil, sier guttene, som kan vise frem musikkanlegg på 3000 watt, aggregat på taket, røykmaskin og LED-lys.

Russevognen har fått navnet «Beltaforce 2015» og er en Volvo BV 202 med toppfart 40 kilometer i timen. Prisenlappen etter kjøp og oppgradering skal ifølge russegjengen nå være rundt 100.000 kroner.

Russevognen blir ikke akkurat noe miljøvennlig innslag på Voss. Motoren gir fra seg mye støy, og det går med rundt 20 liter drivstoff på milen.

- Drar damer

På spørsmål om beltevogn drar damer er guttene krystallklare:

— Vi hadde russeball for noen uker siden. Da hadde vi ti damer på besøk i vognen. Det sier vel sitt, sier Sjur Herheim, og smiler.

— Vi har bare lov å kjøre med ti personer i vognen, men når vi står i ro er det plass til ganske mange flere, sier guttene.

Ifølge avisen Hordaland, som har truffet vogneierne, snur folk seg på Vangen med forskrekkede blikk. Noen ganger har de til og med fått en hale med biler etter seg som følger etter i ren fascinasjon.