Kanskje du fikk med deg gårsdagens nyhet om personen som i helgen vant over 1.8 millioner — uten å vite det? Den uregistrerte kupongen ble levert inn på Obs! på Lagunen forrige onsdag kl. 14.38. Siden kupongen var uregistrert hadde Norsk Tipping null peiling på hvem som skulle få innkassere de 1.827.610 kronene. Og ikke en kjeft ringt.

Sperret opp øynene

Helt til halv ni i går morges. Da hadde Turid Skogedal (27) lest om den ettersøkte lottomillionær. For var det ikke nettopp onsdag hun og venninnen Helen hadde vært handletur på Lagunen? Omtrent på det tidspunktet? Hun ringte til Helen, som da var på jobb som stuepike på et sentrumshotell, og ba henne sjekke lottokupongen.

— Det kan ikke være meg, jeg har aldri hatt særlig flaks, tenkte Helene.

Dessuten kjente hun bare igjen to av tallene, men tenkte at hun kunne jo alltids sjekke kupongen litt nøyere da hun kom hjem.

Antakelig har det aldri vært så mye skriking og smelling i gangene oppe på Danmarksplass som akkurat da hun skjønte alvoret. Etter det første sjokket ringte hun til Norsk Tipping, som bekreftet at 1,8 millioner er på vei.

Da var det bare å dra rett hjem til foreldrene i Loddefjord. Bare at søsteren måtte komme og hente henne. Helen var så oppskaket at hun ikke torde kjøre selv.

I hytt og vær

— Jeg vet ikke helt hva jeg føler. Jeg hadde ikke planer om å tippe i det hele tatt, gliser stuepiken

Som bare krysset av i hytt og vær på femukerskupongen, betale 120 kroner og løp videre.

— Nå har jeg antakelig brukt opp flaksen min, sier Helen Gunnarsen. Og viser frem lottokupongen, som allerede er kommet i glass og ramme.

Storgevinsten kunne knapt kommet mer beleilig. Kameraten som hun deler leilighet med, er i ferd med å flytte ut, og Helen har ikke råd til å sitte med hele leien alene.

Rettelse: hadde ikke råd.

Nå blir det leilighetskjøp for Loddefjords mest lattermilde stuepike. Og 1,8 millioner er en bra start for en som skal inn på dagens ville eiendomsmarked.

— Vet ikke om det helt har gått opp for meg ennå, flirer hun.

— Når regner du med å ha beina på jorden igjen?

— Det spørs. Om noen dager, eller noen uker, fniser Helen Gunnarsen.

Som i går kveld dro til by'n for å feire med venner og familie. Champagne, så klart. Som det sømmer seg for en ekte lottomillionær.

SJOKKSKADD: - Vet ikke om det helt har gått opp for meg ennå, sier Helene Gunnarsen (22), stuepiken som ikke visste at hun var millionær. I bakgrunnen lillesøster Cecilie Gunnarsen (19) og vennene Turid Skogedal (27) og Helge Svortevik (29). <br/>Foto: JAN M. LILLEBØ