Oppdatering ved midnatt: Gisselet fra Bergen, som flyktet gjennom ørkenen med en splint i beinet, ankom Bergen lufthavn Flesland i ambulansefly ved 21.30-tiden fredag kveld. Han skal ikke være alvorlig skadet. Mannen ble sendt videre til Haukeland sykehus med politieskorte, ifølge VG Nett, som har bilder fra sykehuset. Reisen fra Nord-Afrika skjedde i et sveitsisk ambulansefly, etter det BT kjenner til. Statoil ønsker ikke å kommentere saken.

Like etter klokken 19.20 landet et tysk, anonymt fly ved Bergen lufthavn Flesland.

Rundt hundre meter sør for terminalbygget ventet politibil, ambulanse og en buss på passasjerene om bord.

Én av de fem er fra Canada, mens de resterende fire er norske Statoil-ansatte.

Ventende buss og politi

Etter noen minutter, gikk døren opp og passasjerene vandret ned til bussen. Deretter, med politibilen først, kjørte de ut fra flyplassområdet til pårørendesenteret på Kokstad, noen få kilometer unna.

Rundt 19.35 kjørte bilen ut fra Flyplassen. De ansatte ble geleidet inn på pårørendesenteret på Kokstad bare minutter etter.

Debriefing og informasjon, og individuell oppfølgning. Bestemme selv om de vil være her eller dra rett hjem, Sissel Rinde.Fire av de fem ansatte er nordmenn. Familiene deres er samlet på pårørendesenteret på Kokstad.

I tillegg til de fem som opplevde å havne midt i angrepet i In Amenas, skal også andre Statoil-ansatte ha vært om bord. Flyet reiste i 16-tiden fra Palma de Mallorca.

Åtte nordmenn er savnet etter gisselaksjonen og den påfølgende militære operasjonen torsdag ettermiddag.

Familiegjenforening på vent

Informasjonssjef Sissel Rinde sier de fem ansatte vil bli debriefet etter sine opplevelser og få generell informasjon om det som er hendt.

— Deretter får de møte sine familier, sier Rinde.

Hun vil ikke si noe om noen av de fem er skadet eller ikke, men at de vil få individuell oppfølgning etter ønsker og behov.— De som ønsker å bli her over natten, får tilbud om det, sier Rinde.

Hun legger til at pårørendesenteret på Kokstad vil være i drift så lenge situasjonen i Algerie er uavklart og de pårørende ønsker det.