GUNNAR WIEDERSTRØM

DAG IDAR TRYGGESTAD

GARD STEIROPAUL

SIGVE AMUNDSEN (foto)

I politiet spekuleres det nå om de to klubbene er i ferd med å slå seg sammen, til en større og mer slagkraftig klubb som skal bringe dem nærmere medlemskap i Hells Angels.

— Vi er kjent med etableringen og forholder oss til det, sier lensmann Harald Andersen ved Laksevåg lensmannskontor. Mer vil ikke han si.

Holder lav profil

Etter at politiet slo til mot HA-vennlige Union MC i den mye omtalte hasjsaken i fjor, hvor 30 kilo ble tatt, har det vært stille rundt klubben. Nå er skinnvestene for lengst ute av lokalene i Osveien i Fana. Politiet mener de har greid å knekke ryggen på klubben. Kilder som kjenner miljøet sier derimot til BT at så ikke er tilfelle, men at medlemmene har valgt å holde en lav profil etter hasjbommen i fjor.

Offisielt leier nå Union lagringsplass for utstyret sitt i det gamle fabrikkbygget i Kjøkkelvikveien i Loddefjord.

— De har ikke planer om å etablere seg der, men trenger lagringsplass, sier klubbens advokat, Jørgen Riple, til Bergens Tidende.

Fra Hog til sex

Hog Riders holdt tidligere til i et kjellerlokale i Gravdalsveien, men flyttet ut før jul. Det var samme lokale hvor BT nylig avslørte at Club Erotica hadde startet ulovlig sex-klubb.

På plass i fabrikken i Loddefjord holdt Hog Riders storstilt fest på nyåret. Her var det gjester fra sympatiserende klubber både i Norge og Skandinavia.

Fabrikkanlegget i Kjøkkelvikveien ble tidligere drevet av Waardals Fabrikker. I fjor høst ble det kjøpt av en entreprenør i Fyllingsdalen for 2.865.000 kroner. Tre måneder senere solgte han eiendommen, på godt over 6000 kvadratmeter, for 3,2 millioner.

Sol og MC

Kjøperne var et eiendomsselskap, hvor fire menn er registrert som aktive eiere. To knyttes til Hog Riders.

Herrene bak selskapet har opplyst at de ønsker å bygge om lokalene og gjøre det til et næringsbygg. Blant mc-klubber planlegges det blant annet et solstudio. Den senere tid er det registrert stor byggeaktivitet i fabrikken.

Langs fabrikken strekker det seg også en 40 meter lang kai, som både mc-venner og andre leietakere kan disponere. Fabrikken ligger skjermet til fra boligfeltene. Sånn sett et ypperlig sted for en MC-klubb.

<b>MC-BORG:</b> Den nedlagte fabrikken skal bli næringsbygg, ifølge kjøperne. Så langt er det to Hells Angels-sympatiserende klubber som står på listen over leietakere.