Årets nyttårsbarn i Bergen er en frisk, velskapt jente på 4280 gram og 52 centimeter. Det var flere som kivet med henne om tittelen, blant annet et tvillingpar som ble født en drøy time før midnatt.

Pappa Ola Akselberg er fornøyd med at datteren får fødselsdato 1. januar, men aller mest lettet over at hun kom seg ut til slutt.

– Jeg håpet jo at det skulle bli over nyttår, men da klokken hadde passert tolv hadde jeg håpet det skulle være over, sier han til bt.no.

Jenter i tet

Årets nyttårsbarn på landsbasis er også en jente. Jenten, som foreløpig ikke har fått noe navn, kom til verden 15 minutter inn i det nye året på Akershus Universitetssykehus i Lørenskog utenfor Oslo. Den nye verdensborgeren er 52 centimeter lang og veide 3400 gram da hun ble født. Både mor og barn har det bra, får NTB opplyst på fødeavdelingen.

Andreplassen i år går til en jente som ble født på Bærum sykehus klokken 00.16.

Den foreløpige tredjeplassen tilhører en gutt som ble født på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø 23 minutter over midnatt.

Ved de andre sykehusene i Hordaland og Sogn og Fjordane var det ved 10.00-tiden første nyttårsdag ikke meldt om en eneste nyfødt.

RUNE NIELSEN