Blitt lurt i dag? Du er ikke den eneste, ikke den første, og neppe den siste.

Når 1. april ble en luredag, er det mange hypoteser om. Examiner.com har laget en liste med ti teorier om opprinnelsen til aprilsnarren. Noen mener at 1. april stammer fra en historie i Geoffrey Chaucers Canterbury Tales fra cirka 1400, en fortelling om to tåper som fant sted på 32. mars.

Den beste bløffen av alle er, ifølge the Museum of hoaxes, BBC Panoramas reportasje om den sveitsiske spaghettihøsten i 1957.

Sett noen gode spøker i dag? Send oss en mail eller bruk kommentarfeltet!

NRK Hordaland bruker et yndet spøkeobjekt i dag. Nå kan du få gratistur med Bybanen, hevder de. Men skinneinteresserte må nok fortsatt vente til juni.

Også bt.no falt for fristelsen til å tulle med Bybanen i dag.

10.16

Våre kolleger i BA forteller at de nå skal servere leserne 33 prosent nynorsk. Men mållaget treng ikkje heisa flagget denne gongen heller.

Firda har fått ordfører og rådmann i Fjaler til å posere i undertøyet. Hver nyfødt fjalerbu skal få en body med teksten «Fjalerbu med futt», påstår avisen. Menn som bidrar til barn i bygden, får boxershorts med tilsvarende tekst i gull, sølv eller bronse, alt etter produktiviteten. Samme saken er omtalt hos Fjaler næringsutvikling.

10.23

dn.no har en het «nyhet» i dag: Det finske flyselskapet Finnair skal tilby sauna om bord på sine nye airbuser.

Internasjonale aprilspøker blir listet opp i en fabelaktig god blogg hos The Guardian.

10.33

Anbefalingsverdig er også teknobloggen Techcrunchs «definitive» liste over de beste aprilspøkene på nett.

Google finner på mye rart, men det spørs om teknologien deres strekker så langt at dette er mulig: Nå skal Google Translate kunne oversette dyrespråk slik at dyr og mennesker bedre skal kunne kommunisere med hverandre.

10.44

The Guardians aprilspøk fokuserer på det kommende valget i Storbritannia. Statsminister Gordon Brown angivelige sinne skal brukes til noe nyttig, rapporterer avisen. Browns «alpha male»-status skal bli Labours vinnerstrategi.

10.50

Noen ganger kan det være lurt å la seg lure. Mens de som ikke lot seg lure, faktisk ble lurt. Det viser denne saken fra bt.no i 2008.

10.52

Bloggen World around us har enda en underholdende liste over historiens ti beste aprilspøker.

11.05

En leser minner oss på en av de legendariske spøkene i bergenspressen:

«Jeg tror det var på denne dag, muligens i 1946, at Morgenavisen hadde en artikkel om at man hadde fått inn mer sild til Bontelabo enn mottaket kunne håndtere. Følgelig lot driftslederen seg intervjue og tilby gratis sild til dem som henvendte seg til mottaket. Dagen etter var det så en kar som, pr telefon overfor redaktørens kone, presenterte seg som inspektør for vannverket. Han ba henne om å fylle badekaret og ringe tilbake når det var fylt. Når hun så ringte tilbake, ble hun bedt om å la silden bade!»

11.23 Vi sakser en god historie fra Bergens Tidende, på trykk 2. april 1993:

«Småsyndere» gikk fem på

— De gikk i baret, de mange vestlendingene som i går slo telefonnummeret 05-214683 i håp om å få sine småkriminelle rulleblad slettet. For det var ikke politimester Rolf B. Wegners politifullmektiger som svarte i andre enden, det var Bergens Tidende!

— Helt utrolig! Jeg har aldri opplevd maken på de 23 årene jeg har arbeidet i Bergens Tidende!

Ordene tilhører Dagny Kvammen Andersen, en av de blide stemmene du møter på BTs sentralbord. Torsdag ble hun og de andre sentralborddamene ringt ned av håpefulle «småsyndere», som øynet en unik sjanse i politimester Wegners annonserte «amnesti»: - De aller fleste la på da de hørte de var kommet fram til Bergens Tidende, men noen stod løpet ut og fikk seg en god latter etterpå, forteller Dagny.

12.20

Radios.no rapporterer at Bruce Springsteen trolig kommer til Os til sommeren.

12.24

Avisa Nordhordlands nettsted fyrer opp under gammel bygde- og bompengestrid og hevder at EUs kontrollorgan stopper ny bomstasjon på Nordhordlandsbrua. Istedenfor skal den stå på Hagelsundbrua mellom Knarvik og Flatøy. Dermed slipper innbyggerne i Meland å betale bompenger om de skal til Bergen.

12.40

BMW kaster seg på spøkbølgen og lanserer politisk fargede BMW-logoer til bilen. Briter kan for eksempel fortelle, via billogoen, hvilket parti de støtter i det kommende valget. Ifølge Uwe Beanhadde, sjef hos BMWs Made-up Technology (!) er dette en nisje BMW har stor tro på.

14.44

Mashable har plukket sine spøkfavoritter. Vi falt spesielt for ThinkGeeks iCade-dings, som skal forene nostalgi og arcadespill med Apples iPad.

14.54

Nettavisens oppsiktsvekkende politiske sak er at alle politiske partier går frem i ny meningsmåling. Årsaken er økt politisk interesse, skriver avisen. Og sikkert manglende prosentkunnskap.

Hva er din favorittspøk? Si din mening!