Aprilspøkene er en omstridt tradisjon i norske medier, og i dag er det på’an igjen.

— Jeg ser absolutt poenget til dem som mener at aprilspøker ikke hører hjemme i aviser, og det er også en diskusjon vi har hatt innad i BT i mange år, men jeg tror ikke at troverdigheten til avisen svekkes av at vi kjører en spøk én gang i året, sier Gard Steiro, sjefredaktør i Bergens Tidende.

Han sier tilbakemeldingene stort sett er positive.

— De tilbakemeldingene jeg får, tyder på at leserne setter pris på dette, sier Steiro.

Han understreker at aprilspøken ikke er noen kampsak for ham.

— Det er jo ikke slik at dette er noe vi har begynt med i år. Vi har gjort det i mange år, og det er en fin tradisjon som jeg ikke ser noen grunn til å kutte ut, sier Steiro.

Kollegaen i Stavanger Aftenblad er ikke enig.

— Jeg synes aprilspøken er en grei, hyggelig og småløyen tradisjon. Men i våre flater synes jeg den egner seg dårlig, sier Lars Helle til NRK.

Og om du lurer på om Brann Stadion skal skifte navn til BT Arena, så kan vi avsløre at dette er BTs aprilspøk i år.

Avissammenslåing

NY FARGE: Det blir lettere å se trappetrinnene fra byen, viser denne montasjen.
Sunnmørsposten (faksimile)
GRATIS: Billig underholdning i Haugesund.
fkh.no (faksimile)
SLÅS SAMMEN: Firdaposten og Fjordenes Tidende blir én avis.
Firdaposten/Fjordenes Tidende (faksimile)
THE FORCE: Nytting forskning viser at kraften kan være med deg likevel.
CERN (faksimile)
HELT NAKEN: Nytt konsept i Ado Arena.
Facebook/Ado Arena (faksimile)

Om den nysammenslåtte avisen Avisa Kysten kjører videre med aprilspøk neste år vites ikke, men i dag kan i hvert fall Firdaposten og Fjordenes Tidende melde at de slår seg sammen til én avis. De vil komme kommunesammenslåingene i forkjøpet, melder de.Avisa Sunnhordland melder om at Sunnhordland Kraftlag skal bygge en gigantisk vindmøllepark med 100 vindmøller på Stordafjellet.

Hordaland Kristelig Folkeparti har sett seg leie på 1. april-tradisjonen og vil nå forby dagen. Ifølge oppslaget på hjemmesiden foreslår Hordaland KrF kutt i pressestøtten for alle «avisene som sprer løgn».

Hvis de blir lei av politikk, kan de kanskje prøve seg på nakenbading på Ado Arena i stedet?

Livet i Kjuttaviga eller Abra havn blir ikke det samme heretter. Nå må Kaptein Sabeltann bruke redningsvest.

Bompengespøker

Man skal trå varsomt med bompenger, men flere av spøkene i dag handler om det. Strilen melder at en ny mikrochip på registreringsnummeret skal garantere rettferdig bompengeinnkreving i Nordhordland.

Samtidig blir det dobling i prisen på Osterøybrua, fordi for mange kjører elbiler, skriver Bygdanytt.

Også på veien: Fergestrekningen Mannheller-Fodnes stenger kl 12 onsdag i påskeuken, på grunn av planlagt vedlikehold av en tunnel, skriver Sogn Avis.

Kommunesammenslåing

Firda Tidend melder at Gloppen, Jølster og Bremanger kommuner slår seg sammen til Kraft kommune. Et av de forkastede navneforslagene var Terra kommune.

I Nordfjord blir Nordfjordbrua miljøprosjekt. Det skal også bygges cruisekai midtfjords, skriver Fjordabladet.

Landet over har slått til med sine spektakulære nyheter i dag. Sunnmørsposten melder om at det nå blir «sprekere farger» på trappene opp til den berømte Fjellstua. Østlendingen skriver at det nå blir prikkbelastning i passet. I jevnlige prøver må du vise din kunnskap om Norge for å beholde norsk statsborgerskap.

Ifølge Avisa Norland får fem bodøværinger nå sjansen til å bli sendt ut i verdensrommet.

Gratis blir det også i Haugesund, der klubbens fotballag lover gratisbilletter til alle som kommer utenfor hovedtribunen på Haugesund stadion med en gang.

Hardanger Folkeblad kommer også med en sportsnyhet. De forteller at næringslivet i byen har slått seg sammen og spleiset slik at Oddas store sønn, Håkon Opdal, skal spille for Odda denne sesongen.

The Force eksisterer

Vi avslutter med en gladmelding til alle Star Wars-fans. Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, eller CERN, har – etter mange års forskning – endelig funnet bevis for at kraften, The Force, eksisterer.

Hva er din beste aprilspøk? Fortell din historie under!