INA DYRKOLBOTN

I to år har den trendy kafeen vært planlagt av tenåringene. I går var det offisiell åpning. Drømmen var endelig realisert.

— Det var på tide at vi fikk et tilholdssted. Det er altfor lite å gjøre for oss ungdom her ute i Loddefjord, sier Lene Flage (15).

— Kafeen er et alternativ til å henge på Vestkanten og på terminalen, vi må prøve å gjøre Loddefjord til et bedre sted å være, sier Carl Konow (16).

— Vi må få slutt på hengekulturen, sier Fredrikke Solheim (16).

Av ungdom for ungdom

Kafé Kåre blir kun drevet av ungdom. Det er frivillig arbeid og ungdommen får ikke en krone i lønn. De har satt opp vaktliste og vil fordele vaktene på de dagene de kan. Kafé Kåre vil som et prøveprosjekt holde åpent syv dager i uken fra klokken 17 til 22.

— Dette er et sted som vi kan være sammen med andre, preike og høre på musikk. På sikt vil vi også arrangere konserter og teater, men først må vi få inn litt penger, forteller Lene, som sier at hun vil henge på Kafé Kåre hver dag.

Menyen er allerede på plass på veggene. Pizza, hotdog, hamburger, espresso, iste, kaffe, brus.

— Ungdommen har gjort alt selv, bordene i kafeen har de pusset opp. De har gjort alle henvendelser og fått inn penger selv. Nå har de et økonomisk ansvar og de skal drive alt på egen hånd, forteller Bente Fedreheim fra kulturkontoret.

Byrådslederen imponert

Det var Anne-Grete Strøm-Erichsen som skar (etter at saksen sviktet) over snoren til Kafé Kåre.

— Jeg er imponert over hva ungdom kan ta initiativ til. Det ligger enormt mange dugnadstimer bak. Dere fortjener honnør alle sammen, sa hun og fortsatte: - Behovet er veldig stort for slike tilbud. Det er viktig med slike initiativ, fantasi og skaperkraft og at ungdommen gjør det selv. Skulle ønske at det var mange som dere.

Hun overleverte fem tusen kroner som de unge kan bruke til det de måtte trenge til kafeen. Lenge leve Kåre ...

Carl Konow (16)

DJ PÅ KAFÉ KÅRE: Rune Smith (15) er en av dem som skal være DJ på Kafé Kåre. - Her vil vi spille all type musikk, forteller han. IKKE BARE KAFEEN SOM ER TRENDY: Robert Eidevik (17) er også trendy på håret. Han gleder seg til å bli bruker av den nyåpnete ungdomskafeen bak Vestkanten.