— Nå får Bergen Trude på godt og vondt. Jeg elsker Bergen og tror jeg kan gjøre en god jobb, men akkurat i dag er jeg på på mitt mest ydmyke, sa Drevland etter å ha blitt presentert.

Tidligere har byrådsleder Monica Mæland uttalt at hun gjerne ville ha en glamorøs person med på laget. Alle som har truffet Drevland som byråd for helse og omsorg kan i hvert fall skrive under på at hun er fargerik.

— Mulig jeg er litt glamorøs. Men jeg tror bergenserne er opptatt av andre ting enn glamour, kommenterte Drevland.

Glad Friele

— Trude er en herlig, sprudlende dame. Hun er sosialt flink og en dyktig politiker. Jeg er kjempeglad for valget nominasjonskomiteen har gjort, sier ordfører Herman Friele, som var til stede på Torgallmenningen.

— Jeg har vært kjempespent veldig lenge, sa Friele.

Høyre laget drama rundt nominasjonslisten sin, og "avduket" ordførerkandidaten midt på Torgallmenningen klokken 12.30 i dag. I strålende solskinnn, og omringet av nysgjerrige og pressefolk, ble Drevland presentert.

— Hun er en hjertevarm og entusiastisk nordlending. Og det har vi gode erfaringer med i denne byen, begrunnet komiteleder Martin Smith-Sivertsen.

Byrådsleder Monica Mæland får som ventet førsteplassen på listen, mens Drevland tar andreplassen. Henning Warloe, som for tiden vikarierer som byrådsleder mens Mæland har mammaperm, er på tredjeplass. Høyres gruppeleder i bystyret, Hilde Onarheim, er på fjerde.

Spekulasjoner

I august ga Herman Friele beskjed om at han ikke ville fortsette som ordfører etter neste års valg. Siden har spekulasjonene gått høyt om hvem som skulle etterfølge Friele. Alt fra næringslivsfolk som Paul Christian Rieber til sportsutøvere som Martin Andresen og fotballdommer Terje Hauge er blitt foreslått - om enn ikke alltid med like seriøs undertone. Sistnvente viste seg til alt overmål å være Arbeiderparti-velger.

Ap vil etter all sannsynlighet stille med Ruth Grung som ordførerkandidat, etter at kjøpesentersjef Ingunn B. Hansen trakk seg en uke etter at hun ble lansert som kandidat. Terje Ohnstad er Aps kandidat som byrådsleder.

Frp har kjørt frem Gunnar Bakke som sin ordførerkandidat.

KANDIDATENE: Trude Drevland (til venstre) og Monica Mæland (til høyre) vil fronte Høyre i den kommende valgkampen. I midten leder for nominasjonskomiteen, Martin Smith-Sivertsen. MMS-FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND
LEDERDUOEN: Trude Drevland og Monica Mæland. Ordfører Hermann Friele til høyre.