— Kom igjen! Kom igjen, roper publikum mens en deltaker løfter fem store, såkalte atlas-steiner opp på trekasser på ulike nivåer. Poenget er å gjøre det raskest mulig.

— Ja! 18 sekunder! Det er helt fantastisk, roper en begeistret kommentator i høytaleren. Rundt 400 forventningsfulle voksne og barn er samlet under taket på en lagerbygning på Midtun.

Like etter kommer Lars Rørbakken og slår tiden.

— 14,99! Det var tidenes tid!

Fjorårets vinner ligger godt an til å kapre seieren i år også.

— Det har gått veldig bra for meg i alle fall, jeg har vunnet alt til nå, sier Rørbakken. Han smører hendene inn i olivenolje for å fjerne klisteret etter steinløftingen.

Håndbakfinale

De elleve deltakerne har vært gjennom truckpull, der de dro en lastebil så langt de klarte, så stokkpress og markløft av bil. Seks av dem gikk videre til atlas-steinene. Nå gjenstår bare håndbak.

Skulderposisjon og stilling kontrolleres, før to og to utfordrer hverandre i rå styrke.

Alle får teste seg mot storfavoritt og fjorårets vinner Rørbakken.

— No tar du han. Han har du, Kim, roper noen fra publikum til spredt latter. Deltakerne inntar bredbente posisjoner og spenner musklene. Nykommer Kim André Solberg Hansen er beseiret på ett sekund.

— Det var gøy! Det gikk bedre enn forventet, men under håndbak med Rørbakken var det ikke vits i å ta i en gang, sier Hansen oppgitt.

Også i finalen innser Kjetil Hovden at slaget er tapt før det er begynt. Han shower litt og kjemper det han har, før Rørbakken vinner hardt og brutalt.

Forventet å bli slått

— Og Hordalands sterkeste mann er... Lars Rørbakken!

Publikum jubler. Pokaler deles ut til de tre beste. Det har ikke vært noen tvil. Rørbakken var suveren i alle øvelser, i år som i fjor. De andre deltakerne har ikke hatt noen sjanse til å vippe ham av pinnen i håndbakfinalen.

— Det var som forventet å bli slått ut. Lars er i en klasse for seg. Målet mitt var å bli nummer to, og jeg er veldig fornøyd med det. Den siste uken har jeg vært forkjølt, så jeg var spent på formen i dag, sier Hovden. Han ender med 45 poeng, ti poeng bak Rørbakken.

På tredje plass kommer Øyvind Rein med 43 poeng.

Nervøs nybegynner

Marius Teigland (24), Ruben Matre (24) og Kim André Solberg Hansen (23) var nybegynnere i år. Hansen klinte til og kom på fjerdeplass.

Han var nervøs under sin første deltakelse i en strongman-konkurranse.

— Du har nerver som synger, det er helt vanvittig, sier Hansen. Til daglig jobber han som biloppretter.

— Det hadde vært kjekt å vinne en gang, men det er vanskelig hvis Lars er med, smiler 23-åringen.