Mens solen skinte og de tyske tungrockerne Rammstein pumpet metall ut av høyttalerne på Florvåg, møttes 14 harde menn til dyst i et halvt dusin kraftkrevende øvelser.

Anledningen var arrangementet Hordalands Sterkeste Mann, som ble avholdt for første gang i fjor. Men gitt økende interesse fra publikum, håper arrangør og gårsdagens speaker Tone Engelsen at dette kan bli et årvisst tiltak.

I klartekst betyr det at publikum forhåpentlig også neste år kan nyte anstrengt ansiktsmimikk punktert av primalskrik hver gang en ny og tyngre vekt blir løftet over hodet og sender deltakerne videre til nye prøvelser, tyngre vekter og mer pine for de veltrente kroppene.

De rundt 500 publikummerne sto i ring rundt deltakerne og bivånet spetakkelet med jubel og tilrop på en måte som ville vært et gladiatorstevne verdig. Med andre ord akkurat nok sirkus til at både deltakere og publikum koste seg mellom solskinn og testosteron på Askøy i går.

På programmet sto en flere ulike oppgaver, som jernkroken, biltrillebår som skal løftes og skubbes over et strekk på 20 meter, og øvelsen på bildet: å skulle få en jernstang og to bilhjul opp fra marken og på strake armer over hodet. Vekt: 150 kilo.

Og vinneren?

Leif Ove Tveiterås (39) fra Ask.

— Jeg har jo trent styrkeløft siden 1980-tallet, sier Askøys offisielt sterkeste mann.

STERKEST: Leif Ove Tveiterås er Hordalands sterkeste mann, her med 300 kilo på skuldrene under konkurransen i 2008. Da kom han på andre plass.
Skodvin, Helge
TUNGT: Opgavene var ikke for pingler, da Hordalands sterkeste mann i går ble kåret på Askøy. Her er det Arild Flåtekval som prøver seg. Han kom på 7. plass.
Nicolay R. Nicolaysen