Bergens minste bolighus ligger i Nye Sandviksveien og er ikke større enn totalt 30 kvadrameter, fordelt på to etasjer. Merete Endestad (24) fra Florø har bodd i huset i snart seks år, og klarer seg helt fint med 20 kvadrameter i første etasje og 10 i andre.— Jeg må selvsagt prioritere hva jeg vil ha der. Men jeg får plass til det jeg trenger, sier Endestad, som legger til at romløsningen er veldig god.

— Det føles ikke så lite som det er. Plassen er godt utnyttet, sier hun.

Les om flere rekorder:

Fant det tilfeldig

Det var ganske tilfeldig at Endestad endte opp med å bi en bergensrekord. Huset ble lagt ut for salg samtidig som hun skulle flytte til Bergen for å studere juss. Broren bor i nabohuset, og tipset søsteren om det lille huset i idylliske Sandviken.

— Det var en fin mulighet til å bo i nærheten av ham.

- Hvordan føles det å bo i en vaskeekte bergensrekord?

— Det er utrolig kjekt, så klart.

- Du har ikke lyst på litt bedre plass?

— Jeg må jo finne noe større, etter hvert som livssitasjonen min endrer seg. Men så lenge jeg er student og bor alene, fungerer det ganske greit.

Det finnes mindre...

Det finnes de som lever på enda mindre plass. Så vidt bt.no har kunnet undersøke, finnes det ikke offisielle rekorder for verdens minste hus. Men vi har funnet et knippe kandidater:

  • I Conwy i Wales ligger det som skal være Storbritannias minste hus — et lite, rødt hus med en grunnflate på 5,5 kvadratmeter.
  • En britisk arkitekt har designet et såkalt mikrokompakt hjem, med en grunnflate på syv kvadratmeter. Det er beregnet på studenter og andre som trenger en liten bolig for en kortere periode.

Vi trenger din hjelp! Vet du om en mulig Bergensrekord? Tips oss på e-post 2211@bt.no (med «Bergensrekord» i emnefeltet), send SMS/MMS til 2211, eller ring telefon 02211. Kjenner du til andre bittesmå hus i Bergen? Bruk kommentarfeltet.