— Jeg kan bekrefte at biilen skulle til Sola, sier Olav Håland, kommunikasjonssjef i Tine Vest og Tine Sør.

Ved 20.30-tiden var traileren fjernet fra veien.

— Mannskapene på stedet håper at veien kan være spylt og åpnet mellom klokken 22.00 og 22.30, sier Lene Westrheim, vaktoperatør ved Statens vegvesen.

Flere tusen liter

Bilistene fikk en sur hjemtur da flere tusen melkekartongerfløt over Osvegen i går.

Det var klokken 15.40 uhellet på ble meldt.En semitrailer hadde mistet store deler av lasten i den krappe venstresvingenmellom Skjoldskiftet og Vallaheiene. I går kveld var årsakentil uhellet usikker, men lasten havnet i veien etter at veggen på hengerens høyreside ga etter i venstresvingen.

bt.no snakket med den uheldige sjåføren.Han hadde ingen klar forklaring på hvorfor det gikk galt, om farten var for høyinn i den bratte svingen eller om det var feil ved veggen. Bilen var lastet medmellom 15.000 og 20.000 liter melk, ifølge sjåføren.

Spyler veien

— Hva tenkte du da du kom ut av bilen og så dette?

— F...

— Hva gjør du nå?

— Rydder. Jeg blir vel stående her. Det kommer en annen bilog henter kartongene som ikke er skadet. Dessuten kommer containerbil og tarmed bosset. Deretter spyler vi veien, sier sjåføren.

Åpnet 22.30

Mens lettmelken fløt dirigerte politiet bilene forbistedet. Trafikken gikk tregere, også fordi de som kjørteforbi, reduserte farten for å få med seg det spektakulære og høyst uvanligesynet.

I lang tid var det store køer ned mot Skjoldskiftet.Trafikken fra Os-siden ble også forsinket, men ikke i like stor grad som fraNesttun-siden. Klokken 22.30 var veien åpnet igjen.

666 kyr

Det er usikkert hvor mye melk som ble ødelagt, men hengerenvar altså lastet med opptil 20.000 liter melk.

— Hvor mange kyr må til for å produsere den mengden?

— En gjennomsnittsku produserer 30 liter melk om dagen. Ogden typiske melkebonden på Vestlandet har 20 kyr. Du får regne på det, sierLars Istad, melkebonde på Voss, på vei til fjøset.

Bruker vi hans kalkyler må det 666 kyr til for å produsere20.000 liter melk.