• Det er helt forferdelig.

Like før klokken seks torsdag morgen kom denne mannen til Dyreklinikken Bergen Vest i Loddefjord med en stor kartong. Han satte den fra seg og dro igjen. I kassen lå tre kattunger.

— Det er helt forferdelig. Det er tydelig at han har forsøkt å unngå kameraene vi har rundt bygget, og han forsøker å skjule ansiktet, sier Adrian Jæger, driftsansvarlig ved klinikken.

- Et stort problem

Kattene ble stående i kartongen som var merket «Hjemløse kattunger».

— Der sto de i flere timer før førstemann kom på jobb. Da vi pakket opp, var de ganske ville og virket stresset.

Det er ikke første gang det blir dumpet katter hos klinikken.

— Dette er et stort problem. Det er bare tre uker siden det skjedde sist. Også da var det en som satte fra seg en kasse med kattunger.

Leter etter nytt hjem

Jæger la ut videoen på YouTube torsdag, i håp om å spore opp mannen.

— Det er selvsagt bedre at man kommer til oss med dyrene, enn at de blir dumpet langs veien. Men har man katt, så må man kunne ta ansvar, mener Jæger.

Han håper mannen kan melde seg.

Dyreklinikken jobber nå med å finne et hjem til kattene.

- Ansvarsfraskrivelse

Dyrebeskyttelsen Norge er godt kjent med problemstillingen.

— Dette er et kjempeproblem. Det er helt vanvittig. Alle våre 28 avdelinger over hele landet sliter med at folk dumper kattunger, forteller styreleder Aud Vogt Johansen.

— Det er total ansvarsfraskrivelse av eier. Saken bør anmeldes. Dette er en straffbar handling, og vedkommende skyver problemet over på andre mennesker.

Hun forteller at Dyrebeskyttelsen forsøker å hjelpe til med å ta seg av hjemløse kattunger, men at kapasiteten er sprengt.

— Det er forferdelig at folk gjør sånt. Har man hunnkatt, så må man gi den p-piller eller sterilisere den. Ellers må man være forberedt på at det kommer kattunger, og da har man ifølge loven et ansvar for dem, sier hun.