• Vi brøt opp døren, sier øyenvitne. To personer sendt til sykehus.

Politiet fikk melding klokken 22.21 onsdag kveld om at en bil hadde havnet på taket ved Hop barneskule på Askøy utenfor Bergen.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut, men da var allerede beboere i området på pletten.

— Sjåføren satt delvis fastklemt, beina var låst. Vi fikk ham ut, sier et øyenvitne til bt.no.

Mannen sier at de måtte bryte opp døren for å frigjøre sjåføren, som var ved bevissthet da han ble trukket ut.En passasjer kom seg ut for egen maskin, sammen med en hund.

Traff trafo

Bilen braste inn i en trafostasjon som har fått ødelagt den ene veggen. Det er 30-sone på stedet, men ifølge vitnet må farten ha vært høyere på det sleipe føret.

— Det smalt godt, sier han og legger til at det luktet alkohol av sjåføren. Politiet bekrefter at de mistenker promillekjøring.

Begge mennene er i 30-årene. De ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, men sykehuset har ennå ikke gitt noen detaljer om skadetilstanden. Den ene skal gjennom en CT-undersøkelse, ifølge politiet. CT er en spesiell form for røntgen.

Plikt til å hjelpe

Operasjonsleder Morten Kronen sier at de som hjalp til, gjorde alt riktig.

— Ja, folk har plikt til å stanse og hjelpe, understreker han.

En bilfører i Fyllingsdalen er også mistenkt for promillekjøring etter at han kjørte i en mur i Vardeveien i Fyllingsdalen sent onsdag kveld.

Bilen og mannen var søkk borte da politiet kom til stedet, men han hadde glemt en viktig detalj.

— Da vi kom til stedet lå skiltet igjen. Da var det bare for oss å kjøre til eieren som også var sjåføren, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt.

Skled ut av veien

Politiet måtte dessuten rykke ut til en hendelse ved Fagernes Yachtclub like etter midnatt. En bli skled ut av veien i krysset Sælenveien/Straumeveien og traff et gjerde.

Dermed kom ikke de fire ungdommene inne i kjøretøyet seg ut.

— Ingen personer ble skadet, men ungdommene var i sjokk. Vi har ikke mistanke om promille, sier Morten Kronen.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post