• Vanvittig tragisk, sier historielag-leder etter storbrannen i Arna.

Tirsdag kveld brant det kraftig i et hus i Fabrikkvegen 16 i Ytre Arna. Like før klokken ni drev brannvesenet med etterslukking av husets stubbeloft. Det har oppstått giftige gasser som følge av brannen, og brannvesenet jobber med å håndtere disse.

— Huset er totalskadd. Vi vet ikke årsaken, og holder på med etterslukking nå, sier innsatsleder i Bergen brannvesen, Leif Linde til bt.no.

Brannen ble meldt like før klokken 19 tirsdag kveld.

Huset som nå er totalskadet er Arna-historie. Dette var nemlig det første hybelhuset i Arna, og ble bygget i 1852. Opprinnelig tilhørte det Arna Industrier, og huset bedriftens arbeidere.

— Dette er vanvittig tragisk på alle måter, også for to familier som mister boligene sine i denne kulden. Dette må jeg få tid til å fordøye, sier leder Sollaug Elisabeth Damminger i Ytre Arna Historielag til bt.no.

— Som historielag har vi snakket mye om at vi har savnet hjelp til å bevare de aller eldste husene, slik at de fikk vern og vi kunne beholdt stilen. Vi har ikke noen opprinnelig seende hus igjen, sier Sollaug Elisabeth Damminger.

Familie på fire

  • Klokken 19.07 var brannvesenet fremme på brannstedet med røykdykkere, forteller Jan Henning Fossedal ved Brannvakten.

Brannen ble meldt av en familie på fire, to voksne og to barn, som bor i den ene delen av tomannsboligen.

Meldingen gikk ut på at den ene delen av loftet sto i full fyr.

— Klokken 19.30 kom det melding om at brannen hadde spredt seg til den andre delen av huset i den kjedete tomannsboligen.

Der bor et eldre ektepar som kjøpte boligen for en måned siden. De fikk beskjed av småbarnsfamilien, og kom seg akkurat ut i tide.

Alle evakuert

Totalt seks brannbiler ble sendt ut fra Sandviken, Åsane og Arna.

Det er registrert seks beboere i bygningen, og alle ble raskt evakuert.

Klokken 20.24 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll.