— Jeg reiser bort i julen, og derfor står leiligheten tom. Da tenker jeg at den kan lånes ut til noen som mangler et sted å bo, sier mannen.

Jul og nyttår

Han bor på Landås og ønsker ikke å stå frem i avisen fordi han ikke vil ha oppmerksomhet rundt seg selv. Han mener det er saken, og ikke ham som person, som er viktig.

Stuen i leiligheten.
PRIVAT

«Leiligheten vil være tilgjengelig for utlån fra 20. desember til 2. januar. Det vil si at det er mulig å feire både jul og nyttår der», skriver han i annonsen på Finn.no.Leiligheten har to soverom, stue, kjøkken og bad. Den er fullt møblert og utstyrt med alt som er nødvendig for daglig bruk, heter det i annonsen.

— Jeg ønsker å hjelpe andre. Derfor gjør jeg dette. Dette er mitt lille bidrag for å hjelpe noen som har behov for det, sier mannen.

- Min lille vri

Han beskriver seg selv som en heldig ung mann med fast, sikker jobb. Selv reiser han altså hjem til familien og hygger seg der i høytiden.

— Alle er ikke like heldige som meg. Julen er en tid det som er spesiell. Jeg har hørt om andre som inviterer fremmede hjem på julaften. Dette er min lille vri på det. Hvis jeg kan hjelpe noen i Bergen til å få en bedre jul, har jeg oppnådd det jeg vil. Leiligheten står nå bare der, likevel, forteller han.

- Må være til å stole på

Han ber dem som er interessert skrive en begrunnet søknad til ham. Det er ikke sånn at han stiller leiligheten til disposisjon til hvem som helst.

— Den eller de som får bo der må ha et reelt behov. Jeg gir ikke nøklene til noen som har greit med penger og bare trenger en bolig der og da. Så må jeg kontrollere at innflytteren er til å stole på. Det er jo noen verdier i leiligheten min og jeg må også ta hensyn til naboer, forteller han.

- Hvordan vil du sjekke opp i dette?

— Først og fremst ved å lese søknadene og møte dem som er aktuelle. Så får vi ta en prat. Jeg flytter nok også bort de private tingene som betyr mye for meg, men TV og annet utstyr står selvsagt til disposisjon. Leiligheten er hyggelig og fin, sier mannen.