— Nå er det bare en rønne fylt av skrot. Selv om det er litt vemodig å se, får jeg også en god følelse i magen. Jeg har så gode minner herfra, sier Holmstrøm.

Hun er en mange lesere som har delt sine bygdebilder under hashtaggen #btbygd. Til nå har det kommet inn over fire hundre bilder fra hele landet hvor folk viser både positive og negative sider av bygdelivet. Dette bildet er tatt i Oppdal kommune.

  • Les saken som har startet det hele her.
  • Jeg ville vise hvor flott hjemplassen min er. Jeg kommer nok aldri til å flytte tilbake, men besøker Oppdal årlig, forteller hun.

Hennes beste minne fra huset er fredagskveldene sammen med familien.

— Vi bodde ni personer her. Jeg hadde seks søsken, foreldre og besteforeldre på samme sted. Det var fint. Jeg husker vi satt og så detektivtimen sammen på fredags kveld, forteller hun.

Den eneste unge i bygden

I Fjæra, innerst i Åkrafjorden i Sunnhordland, bor Cathrie Fjæra (28) som har delt bilde av utsikten fra stuen sin. Fjæra er den eneste fastboende mellom 19 og 40 i bygden. Det skremte henne ikke fra å flytte hjem igjen.

— Jeg jobber på en ungdomsskole, så jeg pleier å si at jeg får dosen min med sosial omgang på jobb, og så klarer jeg meg selv resten av tiden, sier hun.

Allerede da Fjæra startet på lærerstudiet var planen hennes å flytte hjem igjen og bli lærer på skolen der. Slik gikk det ikke.

— Mens jeg studerte ble skolen lagt ned.

Siden hun var liten, har bygden også mistet butikken og postkontoret. Folketallet har hatt en negativ utvikling. Men alt er ikke mørkt. Nå bygger Marin Harvest et fiskeanlegg med 15 arbeidsplasser.

— Det er veldig positivt på en måte. Samtidig forandrer det bygden utseendemessig, det er et stort anlegg. Men vi blir færre og færre, så vi får ta det vi får, sier Fjæra.

Gatekunst i Jølster

Silje Juklestad har tatt bilde av uteplassen ved ungdomshuset i Gjesdal i Jølster. Her kommer det mellom 15-50 ungdommer hver uke.

— Jeg har fotografert mye gatekunst tidligere. Jeg følte dette også var en form for kunst i et litt annet miljø. Derfor tok jeg bildet, forteller hun.

Hun har bodd flere år utenfor Jølster kommune, men flyttet hjem til Gjesdal i 2008.

— Det beste med bygda er de gode naboene og det fine turmiljøet. All jorden er fremdeles i drift her og den yngre generasjonen har tatt over for sine foreldre, forteller Juklestad.

Se flere bilder fra leserne her, og del dine bilder med #btbygd.