Det var i 18-tiden torsdag politiet ble tilkalt til Galleriet i Bergen. Der hadde vektere fulgt med på de to ungdommene.

Ved kontroll viste det seg at de hadde stjålet varer for anslagsvis 6000 kroner, en del av det klær. Politiet hadde torsdag kveld ikke helt oversikt over hvilke butikker tyvgodset stammer fra.

— Luftpistol og håndjern

— Det var også snakk om at de hadde en luftpistol og håndjern med seg, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

Hun sier både gutten og jenten er kjent for politiet fra tidligere.

— De hadde tydelig utstyrt seg for stjeling. De hadde folierte poser med seg.

Disse posene skal gjøre at alarmbrikkene som er festet på varer ikke gir utslag når de tas forbi detektorene.

Til barnevernet

Etter at politiet var kommet, ble de stående lenge sammen med vekterne og ungdommene like innenfor dørene til varemottaket i Galleriet.

Til slutt ble jenten ført ut - og inn i den ventende politibilen. Gutten (18) fikk gå.

— Men tyveriene er anmeldt for begges del. På grunn av hennes lave alder, tok vi jenten med oss for å overlate henne til barnevernsvakten. Vi fikk ikke kontakt med foreldrene hennes, og foreldre skal varsles når det er snakk om mindreårige. Så tar barnevernet seg av å få varslet foreldre, sier Myrtvedt.

UNGE, MEN KJENTE: Politiet snakket lenge med de to ungdommene innenfor dørene her i Rådhusgaten. Til slutt ble jenten tatt med, mens gutten (18) fikk gå. Begge tenåringene betegnes som kjente for politiet.
Ørjan Torheim