Politiet rykket ut til Osveien med skjold, maskinpistoler og hjelmer da de fikk melding om våpentrusselen klokken 09.25 i morges.

Eieren av en bedrift ble truet med et våpen, lød meldingen. Han skal også ha blitt sparket og slått.

— Det ble gitt en adresse og det var rop og skrik fra butikken, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Lagt i bakken

  • En person hadde oppsøkt denne adressen og vært truende overfor denne personen, sier politioverbetjent Harald Lekven ved Bergen Sør politistasjon.

Politiet samlet seg for å rykke ut mot stedet ved 09.30-tiden. Klokken 09.47 ble den 36 år gamle mannen pågrepet i Osveien, hvor butikken Bergen Markise Industri ligger.

Der ble han resolutt lagt i bakken og ført inn i en politibil.

— Han var utenfor adressen da han ble tatt og er nå i politiets varetekt, sier Lekven.

Våpenmannen sitter nå ved Bergen Sentrum politistasjon. Han vil trolig bli avhørt i løpet dagen. I ettermiddag fant politiet at han ikke truet butikkeieren med et ekte våpen. Det er så langt uklart om det er en softgun.

— Det er en våpenkopi. Men det ser ekte ut selv for våpenkyndige, sier Lekven.

På sykehus

Etter pågripelsen ble den fornærmede 61-åringen behandlet av ambulansemannskapet utenfor butikken. Meningen var at han skulle tas med direkte til avhør. Men ambulansepersonalet sendte mannen til Haukeland Universitetssykehus på grunn av skadeomfanget.

— Vi vet at det har vært fysisk håndgemeng mellom de to mennene, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Haukeland Universitetssykehus sier at mannen er lettere skadet og nå ligger til observasjon på sykehuset.

61-åringen var ikke alene da han ble truet.

— Vi har avhørt vitner i saken, er Lekvens korte kommentar.

Blod

Det skal ha blitt funnet blod på gulvet og krimteknikere har vært i Osveien for å undersøke stedet i ettermiddag.

— Jeg kan ikke kommentere detaljene i det vi har funnet, sier Lekven.