Klokken 01.42 i natt fikk politiet melding om en tydelig beruset bilist i en rød bil på vei fra Åsane til Bergen sentrum.

Krasj på krasj

Et vitne forteller til bt.no at bilisten i akselerasjonsfeltet fra Tertnes inn på motorveien vinglet han sånn at han nesten kjørte av veien flere ganger.

— Han krasjet flere ganger i tunnelveggen og i autovernet på vei mot Bergen sentrum. I Eidsvågtunnelen i retning mot Handelshøyskolen krasjet han skikkelig. To menn kom til og fikk tatt fra han bilnøklene, men mannen prøvde fortsatt å kjøre. Han fikk ikke med seg at motoren var av, forteller vitnet.

- Var helt ute

— Den 38 år gamle bilføreren var helt ute. Politi og ambulanse fikk tatt hånd om han og han ble først kjørt til legevakten. Derfra ble han sendt videre til Haukeland universitetssjukehus på grunn av svært sterk beruselse, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Lagt i jern

— Bilen traff støpekanten inne i tunnelen og fikk høyre forhjul ut av stilling. Likevel klarte føreren å bevege bilen om lag 50 meter videre før det var helt stopp ved utløpet av Eidsvågtunnelen på bysiden. Føreren ble så sittende i bilen, helt til politiet ankom og måtte hale han ut av bilen. Der ble han påsatt håndjern, forteller et annet vitne til bt.no.