• Frustrerende, sier Andrew Baker som pendler hver dag.

Avkjørselen etter Lyderhorntunnelen på Rv. 555 blir stengt helt frem til den nye tunnelen åpner, høsten 2015.

Det opplyser Statens vegvesen.

Avkjørselen mot sør ble brukt av de som kjører fra Askøy og Sotra mot Sandsli og Flesland, og ble først stengt i april i forbindelse med arbeidet med ny ringvei.

Planen var å åpne den igjen i disse dager, men nå har Statens vegvesen altså ombestemt seg.

Ble for mye arbeid

— Det er så mye kabler, vannledninger og annet som går i området, at det vil kreve veldig mye arbeid å etablere den avkjørselen, sier John Ove Bjørge, byggeleder for Ringveg Vest.

Han sier også at avkjørselen uansett ville bli stengt igjen om et år.

— Det har alltid vært planen. Da må den stenges for å forberede det som skal skje mot tunnelen. Når det ble så mye arbeid for en avkjørsel som likevel må vekk igjen, bestemte vi oss for å holde den stengt, sier Bjørge.

Blir lett full stopp

Andrew Baker kjører fra Askøy til Sandsli på jobb hver dag, og er en av dem som får merke at avkjøringen ikke åpner.

— Det er litt frustrerende. Det var irriterende da det først ble stengt, men så tenker man at ok, det er bare for seks måneder. Men når det nå blir to år til... Det er lenge å presse all trafikk den ene veien, sier Baker.

Når avkjørselen ved Liavatnet er stengt, må all trafikk fra Sotra og Askøy som skal mot Sandsli og Flesland kjøre forbi Vestkanten, dersom de ikke vil kjøre til Lyngbø og så snu.

— Før kunne vi se an trafikken og velge. Det gjorde at noen kjørte forbi Vestkanten, mens andre tok av etter Lyderhorntunnelen. Nå må alle kjøre samme vei, og da skal det bare en liten ting til før det blir full stopp, sier Baker.

Det skjedde ham for eksempel onsdag morgen.

— Da var det noe arbeid med et kumlokk ved svingen mot Kjøkkelvik, og så sto køen helt ned i motorveien, sier Baker.

- Blir bedre til slutt

Bjørge forstår at det kan være irriterende for de som har pleid å bruke avkjørselen, at den blir stengt enda lenger.

— Nå har trafikken gått om Vestkanten en stund, så trafikkmønsteret er etablert. Men det er klart at det skaper et større press i dette området, sier Bjørge.

— Men den hadde som sagt bare åpnet for en midlertidig periode uansett, og alt blir bedre når ringveien kommer, sier han.