Bybaneutbyggingen mellom Nesttun og Lagunen gjør at Fanaveien stenges fra Skjoldskiftet til Skjold skole fra 4.april til 2.oktober.

All trafikk fra Fana og Ytrebygda i retning Landås og Os må kjøre Sjølinjen om Hop. Bussene må kjøre henholdsvis Apeltunveien og Hjorteveien.

Forsinkelser

Ifølge informasjonsrådgiver i Bybanen, Rune Jenssen, ventes det køer mandag morgen.

— Vi regner med at det kan bli en del forsinkelser. Derfor plasserer vi ut et team på 25 personer som skal dirigere både biler, fotgjengere og syklister fra klokken 06.30 i morgen, forteller han til bt.no.

Det meste av trafikken kommer sannsynligvis til å gå via Hop eller Apelthunveien. Jenssen råder imidlertid bilister til å kjøre om Hop. I Apelthunveien skal det nemlig tas store hensyn til busstrafikken.

Enveiskjørt

500 busser i døgnet vil passere på veien, og det er lagt inn enveiskjøring, fartsdumper og fartsgrense på 30 kilometer i timen.

— Vi er veldig oppmerksom på at den økte busstrafikken i Apeltunvegen kan føre til farlige situasjoner som skal til og fra Smørås skole. Vi har derfor gitt både lærere og foreldre beskjed om at de melde fra straks og om det oppstår farlige situasjoner. Da vil vi prøve å finne løsninger som kan lette situasjonen, sier Jenssen.

Busstrafikk vil også bli dirigert til Hjorteveien. Også her blir det enveiskjøring.

Jensen regner ikke med noen enorm trafikkøkning her.

— Hjorteveien er en del av omkjøringsnettet for bussene. Dermed regner vi med trafikkøkningen ikke blir i betydelig høyere enn nå. I dag går det 4000 biler i døgnet gjennom Hjortevegen. Vi håper det ikke øker mer enn til 5000 biler i døgnet etter omleggingen, sier han.

STENGT: Fanavegen stenges fra rundkjøringen ved Skjoldskiftet til Nesttunbrekka. Trykk på bildet for å se større. ILLUSTRASJON: Bybanen Utbygging