Den nye parkeringen for bobiler ved Bergenshallen åpner onsdag 4. juli, og skal holde åpent helt frem til 1. september. Det blir plass til 28 bobiler.

— Vi har jobbet ganske intenst med dette de siste ukene. Området er målt opp, og alt er klart, sier Ove Foldnes, direktør i Samferdselsetaten.

Bobilparkeringen skal i første omgang være en prøveordning, og skal vurderes etter at sesongen er over.

— Vi har forstått at behovet for disse plassene er ganske stort. Det som blir spennende er jo nærheten til Bybanen, sier Foldnes.

Havnevesenet sa nei

15. juni skrev BT at bystyret har vedtatt midlertidig bobilparkering på Ytre Tollbodkai i to år fremover. Det er Havnevesenet som eier og disponerer området. Den gang var det full forvirring om hvor bobilparkeringen egentlig skulle være.

— Her er det tydelig behov for at vi og kommunen snakker mer sammen. I praksis skal det nok være mulig å gjennomføre, men jeg kan ikke svare på noe mer akkurat nå, sa havnedirektør Inge Tangerås til BT den gang.

Etter et møte med kommunen bestemte Havnevesenet at de ikke var interesserte.

— Arealene våre er allerede leid ut til parkering. Vi kunne nok fått frigjort noe av det, men vi ønsker ikke å drive bobilparkering. Det er mye kostnader og detaljer som må ordnes, sier Tangerås.

- Glad for løsningen

— Vi kunne ha gjennomført bobilparkering på Tollbodkaien, men det var mange praktiske detaljer som var krevende. Vi kunne fort ha risikert å kun holde åpent halve sesongen i stedet for hele, sier Filip Rygg, byråd for byutvikling, klima og miljø.

Rygg understreker at det har aldri vært noe ønske å ha bobilparkeringen i nærheten av sentrum. Det har vært mye frem og tilbake, og til slutt kom kommunen frem til at Bergenshallen var en mulighet.

— Jeg er glad for denne løsningen fordi det beste er å få parkeringen ut av sentrum. Men det er ikke noe som kommunen kommer til å ha noe langsiktig engasjement i, sier Rygg.

Bobilene vil ha mulighet for å fylle på vann og tømme toaletter. I tillegg vil det være strøm til noen av plassene. Betalingen foregår på automater, og parkeringsavdelingen vil ta stikkprøver.

Seks års arbeid

— De som ønsker fasiliteter som toalett og dusj, må ta i bruk andre plasser. Men bobiler er utstyrt med det meste i dag, sier Foldnes.

Foreløpig er det kun tømmestasjonen som mangler, og den må på plass før plassen kan åpnes.

— Vi gleder oss veldig til å se hvordan det fungerer. Vi er spente på om bobilene holder tilstrekkelig avstand fra hverandre, som er tre meter, sier Foldnes.

Knut Fyllingen er fornøyd med at det endelig blir realisert en bobilparkering i Bergen. Han er medlem av Norsk Bobilforening og har jobbet i seks år for å få til dette

— Dette er noe som finnes overalt i Europa og det er nesten 30.000 registrerte bobiler i Norge, sier Fyllingen.

Han forteller at han ofte har tenkt «når skal vi få til dette i Bergen?», når han har kommet til steder som er godt tilrettelagt for bobiler.

Hva synes du? Bruk kommentarfeltet.