Rullestolrampen er plassert foran trappene. Det er helbredelsesmøte i Centralkirken i Bergen. Evangelisten Svein-Magne Pedersen, kjent fra flere TV-programmer, er på besøk.

I rullestol

Edmund Knutsen (75) og ca. 100 andre har trukket kølapp hos Pedersen, leder av virksomheten "Misjonen Jesus Leger". I går var han for første gang på besøk i Centralkirken. Snart flytter han hele virksomheten fra Vennesla til bergensområdet.

Det er varmt i kirken, folk er stille og spente. Mange har ryggplager, leddgikt, dårlig syn og hørsel, og er kommet for å bli friske.

Flere kommer i rullestol. Håpet er at de kan reise seg fra stolen og gå etter at Pedersen har lagt sine hender på dem og velsignet dem. 75-årige Knutsen håper at evangelisten kan gi ham hørselen tilbake.

Berit med ryggen

— Jesus er et ambulerende sykehus. Han har kraft til å drive ut onde ånder og alle sykdommer, sier Pedersen.

Forsamlingen mumler, noen forsøker seg med et forsiktig "ja, ja". Evangelisten forteller om alle han har helbredet, eller rettere sagt: hvor mange Gud har helbredet gjennom ham.

— Berit hadde en av de styggeste ryggan i Norge. Hun hadde korsett, og gikk som et levende lik. Kunne ikke bøye seg. Hun brukte to timer til Rimi-butikken, forteller forkynneren fra Narvik. Etter at han la hendene på ryggen hennes, kunne hun bøye seg som ingenting. Flere og flere historier forteller Pedersen. Forsamlingen er spent.

To høreapparat av

Det er begynt å bli veldig varmt. Tre timer er snart gått, og det er tid for helbredelse. Edmund Knutsen er kommet helt fra Odda. Han har høreapparat på begge ørene, og er nesten døv. Evangelisten tar på ham, velsigner ham og tar apparatene ut av ørene.

— Hører du nå?

— Ja, svarer 75-åringen fra Odda.

— Jøss, et mirakel, roper evangelisten.

Forsamlingen klapper, noen roper ut i forundring.

Evangelisten stiller flere spørsmål, 75-åringen svarer.

F16 og skilpadde

Evangelisten har tidligere fortalt om F16-helbredelser, der en blir frisk med en gang, og skilpadde-helbredelser, der det tar litt lengre tid. Dette må minst være F16-varianten.

Edmund Knutsen tar høreapparatene i hånden og setter seg. Vi går for å snakke med mannen som for ett minutt siden kastet høreapparatet.

— Hei, vi er fra Bergens Tidende. Kan vi få snakke med deg om det som skjedde?

— Hæ, hva sa du?

Da vi gikk, stod fremdeles over 50 i kø for å bli helbredet.

OVER 100: Mange kom til Centralkirken i Bergen lørdag i håp om å bli frelst og helbredet av den kjente evangelisten..
FOTO: ØRJAN DEISZ