— Det var kaotisk og uoversiktlig da vi kom frem, med sirener og lys, i tillegg til publikum og skadde på ulykkesstedet, sier Rune Vedeler, innsatsleder i Hordaland politidistrikt.

Tirsdag morgen var fremdeles nordgående løp av tunnelen stengt etter ulykken. Oppryddingsarbeidet begynte klokken 05.00, og var ferdig i 7-tiden.

Haukeland universitetssykehus meldte tirsdag morgen at en mann på 22 år og en mann på 23 år er utskrevet fra sykehuset.

To eller tre biler

Politiet fikk meldingen om ulykken klokken 22.57. To biler hadde kollidert. Det skjedde i det nordgående løpet, altså tunnelløpet som går mot Åsane. Totalt skal tre biler ha vært involvert.

TROR FARTEN VAR HØY: - Det er grunn til å tro at farten har vært høy, sier politiets innsatsleder Rune Vedeler. Begge bilene i ulykken er å regne som totalskadde. Vedeler understreker at det ikke er mistanke om kappkjøring.
Ørjan Torheim

— Det er grunn til å tro at farten har vært høy, men det er ikke mistanke om kappkjøring, understreker Vedeler.- Hvordan var tilstanden til de som ble fraktet bort i ambulanse?

— Ved innleggelse ble de to som gikk til sykehus betegnet som kritisk skadd, men det er heldigvis tonet noe ned. Etter det jeg har fått informasjon om, skal det ha gått bra, svarer Vedeler.

Helse Bergen meldte ved midnatt at en 20 år gammel mann er lettere skadd.

Tre bilførere har fått førerkortene beslaglagt etter ulykken. Det er ikke mistanke om rus.

Tunnelen stengt

Da bt.no var inne i tunnelen ved 23.30-tiden mandag kveld, så vi at det var store skader. Cirka en kilometer inne i tunnelen sto en Audi stasjonsvogn med fronten knust inn i fjellveggen. Rundt den lå flere vrakdeler. I veien var det markante bremsespor. Cirka 40 meter lengre fremme, sto to biler. Det er uvisst hvilke skader de har.

— To av bilene som var involvert i ulykken, er kondemnert, opplyser Vedeler.

Tunnelen ble stengt etter ulykken. Det er uvisst når den åpner igjen for trafikk.