Arbeidsplassen deres ble nedlagt bare timer etter at de fikk vite om det. Kommunens egne revisorer gir behandlingen de har fått ikke godkjent.

De ansatte ved kommunerevisjonen i Bergen er sinte etter det de opplever som en overkjøring.

Det føles så urettferdig at de gjør et slikt hastevedtak. Og så brått

Grethe Halvorsen

Fulgte sin egen nedleggelse

Kommunerevisjonen i Bergen har vært i hardt vær i en lengre periode, særlig på grunn av problemer med arbeidsmiljøet.

Men etter at ny kommunerevisor ble tilsatt og problemene grepet tak i, sier de ansatte selv at problemene er over. Sykefraværet er blitt det laveste i hele kommunen.

— Det føles så urettferdig at de gjør et slikt hastevedtak. Og så brått, sier Grethe Halvorsen.

Hun og flere andre av kommunens interne revisorer møtte mandag kveld opp i Gamle rådhus for å følge nedleggelsen av sin egen arbeidsplass.

Byrådspartiene Høyre, Frp og KrF sto samlet om å legge ned kommunerevisjonen. I stedet ønsker de at eksterne revisorer skal gjøre jobben.

— Det har vært litt for mye rot, for mye bukken og havresekken. Jeg foretrekker at noen som ikke er ansatt i kommunen reviderer oss, sa Hilde Onarheim (H) til BT i dag.

- Så unødvendig

For Halvorsen og kollega Aud Merethe Alme var det lite lystelig lesning.

— Det har ikke en gang vært et tema at vi skulle legges ned. I løpet av det siste året har seks mennesker blitt ansatt. De har sagt opp sine faste jobber andre steder for å jobbe her, sier Alme.

De reagerer på at både Onarheim og hennes kolleger i det blå bystyreflertallet mener de ikke er uavhengige. Grunnen er at lovverket er klart på at intern revisjon er etter notene.

Linda Lohne er konserntillitsvalgt for Delta i Bergen kommune.

— Jeg har aldri opplevd en lignende behandling i kommunen. Her er det ingen medvirkning eller informasjon. Det er så unødvendig, sier Lohne.

Hilde Onarheim mener de ansatte skal få sjansen til å bli hørt.

— Vi har gjort et prinsippvedtak, der vi ønsker å få en ny sak om hvordan det konkret skal gjøres. I den prosessen er det fullt mulig for de ansatte å bli hørt, sier Onarheim.

Hun sier byrådspartiene vet hva innsigelsene innebærer.

— De er jo mot dette uansett.

Synspunkter? Si din mening her.