Retten vurderte i går om også de to øyenvitnene til drapet skulle være med på befaringen. De var begge med da det ble arrangert rekonstruksjon under drapsetterforskningen i mars, men da dommere, advokater og sakkyndige besøkte dødsbrakken i dag, var de to ikke med.

Viste posisjon

Inne i brakken fikk den tiltalte 44-åringen vise hvordan han mener han sto da det dødelige skuddet mot Bakkebøs hode ble løsnet. Politiet hadde også med en hagle, for at demonstrasjonen skulle bli så realistisk som mulig. Det er imidlertid ikke drapsvåpenet som var med på befaringen i dag.

Det er aldri blitt funnet, og 44-åringen har forklart at han kastet det fra Nordhordlandsbroen før han meldte seg for politiet etter drapet.

De rettsmedisinsk sakkyndige Inge Morild og Peer Lilleng var med på befaringen i dag, før de skal gi sin forklaring for retten i morgen.

Motstridende forklaringer

Trolig vil de kunne kommentere hvorvidt det kan stemme at den tiltalte 44-åringen holdt haglen ved hoften da han løsnet skuddet som traff Bakkebø i hodet. 44-åringen har forklart at han ville skyte over hodet til Bakkebø, for å skremme ham til å snakke.

Et av øyenvitnene som var til stede i brakken avviste dette da han forklarte seg i går. Han mener 44-åringen sto med våpenet høyt oppe og skjøt nedover mot hodet til Bakkebø.

— Jeg følte ikke at det var noen trussel, det er nærmest en ren henrettelse, slik som jeg ser det, sa 51-åringen.

Tiltaltes bror forklarte seg i morges, og han støtter 44-åringens forklaring om hvordan skuddet falt.

mms Liv Solli Okkenhaug
HELGE HANSEN