Krimteknikere fra både lokalt politi og Kripos, har siden lørdag ettermiddag jobbet med å samle inn potensielt viktige spor på stedet der bergenskvinnen Anja Weløy Aarseth ble funnet drept.

LYS-MARKERING: Mandag kveld hadde flere lagt ned lys og blomster ved stien som går ned til stedet hvor bergenskvinnen ble funnet død.
ELIAS DAHLEN

Et større område på det populære byfjellet Aksla i Ålesund har vært sperret av siden 13-tiden.

La ned lys

Mandag kveld forlot de siste åstedsgranskerne stedet. Flere mennesker hadde ved 21-tiden lagt ned blomster og lys ved en av de mange opplyste turstiene i området.

Bare 10-15 meter lenger bort ble 21-åringen funnet drept.Politiet bekreftet på en pressekonferanse mandag ettermiddag at det var Anja Weløy Aarseth som ble funnet død.

Vet dødsårsaken

De bekreftet samtidig at obduksjonen klart og tydelig slår fast at hun ble drept.

— Vi har fått en orientering om hva som er sannsynlig dødsårsak, men den opplysningen vil vi holde for oss selv, sa politiadvokat Yngve Skovly i Summøre politidistrikt.

Politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken. Etterforskningen har gått inn i en ny fase. Der handler det først og fremst om å kartlegge hvem som befant seg i turområdet Aksla mellom 19 og ca. 21.30 onsdag kveld i forrige uke.

Mandag ble vitner som er inne til avhør, bedt om å avgi spyttprøve. Politiet har som mål å samle inn DNA-materiale fra menn i det aktuelle området, for eventuelt å utelukke mulige mistenkte.