Hjemme i stuen kan hun prise seg lykkelig over at hele familien på fem er i god behold, etter dramaet på Bjørnefjorden noen timer tidligere. Da BT snakket med dem var det bare far som manglet hjemme. Han var fortsatt opptatt med å ta hånd om havaristen.

Fikk slagside

Marit, mannen og de tre barna var på vei hjem til Alvøen fra båtferie da uhellet var ute. Plutselig begynte vannet å fosse inn.

— Det var langt mer enn vi greide å lense unna. Da vi ble reddet fortalte redningsmannskapene at vi hadde litt slagside. Jeg aner ikke hvor lang tid det hadde gått før båten hadde gått ned, sier hun.

Mens minstejenten på fem ble veldig redd, taklet broren på ti det bedre.

— Han hadde lest i en båtbok at det var viktig å beholde fatningen. Det gjorde han, forteller moren.

Hjelpen var nær

Havaristen ringte selv til redningsskøyten «Bergen Krets» og meldte fra om at det strømmet inn vann. Båten var da i Bjørnefjorden, tre nautiske mil sør for Korsneset.

— «Bergen Krets» befant seg på verksted, og dermed ble vi varslet umiddelbart. Vi sendte melding til alle båter via Rogaland radio. I tillegg omdirigerte vi et Sea King redningshelikopter som tilfeldigvis var på treningstur i området, sier redningsleder Jo Halvard Braseth ved Hovedredningssentralen.

En av de første som kom til var bilfergen «Vikingen»

— Vi var i rute på vei fra Krokeide til Hufthamar da vi ble bedt om å hjelpe til. Vi satte lettbåter på sjøen, og fikk tatt hånd om barna og fruen, sier kaptein Henrik Eidsvik på «Vikingen».

Familien vil takke

Mor og barn ble sendt videre med skyssbåten «Marine Express» Samtidig kom kranbåten «Villa» til og startet arbeidet med å berge båten til familien. Etter mye strev greide de også å tette vannlekkasjen slik at båten kunne slepes til land.

I mellomtiden var det kommet flere små og store båter til som ville hjelpe.

— Vi er utrolig glade for at det gikk så bra, og at båten ble berget. Jeg er veldig imponert over den hjelpen vi fikk og at de kom så raskt til. De var utrolig flinke, og de som tok hånd om oss beroliget barna. Vi skylder dem alle en stor takk, sier Marit Arnesen.

<b>REDDET:</b> Vannet fosset fortere inn i båten enn familien greide å lense unna. Heldigvis var hjelpen rett i nærheten. Også båten ble berget.<br/>FOTO: PÅL SCHAATHUN