Dramaet skjedde på Storaskjenet ved Hammersland i Sund tirsdag kveld.

14-åringen var på kveldstur med fire venner da han ble sittende fast på den smale fjellhyllen fem meter over bakken.

— Jeg skulle bare klatre opp på gøy. Plutselig skled foten, slik at jeg holdt på å falle. Jeg klarte heldigvis å holde meg fast i en sprekk, forteller 14-åringen.

- Verste vi har opplevd

Mens vennene var vitne til dramaet oppe i fjellsiden, ringte de brannvesen og politi og bad om hjelp. En halv time etter var hjelpemannskapene på plass.

— Det er det verste vi har opplevd, sier Silje Skagen (16), en av de fem som var med på kveldsturen.

Brannvesenet tok seg så opp til gutten, og etter nok en halvtime kunne han rappelleres ned fjellsiden, uten en skramme.

— Det var litt ekkelt å måtte holde seg fast slik. Jeg holdt meg fast med hendene og en fot, men hadde ikke noe plass å bevege meg på, sier Kristiansen.

Roses av redningsmennene

Brannvesen og politi roser ungdommene for å ha tilkalt hjelp.

— Jeg ville absolutt ikke anbefalt han å ta seg ned selv. Han kunne falt og slått seg kraftig. Han satt jo fast på en hylle fem meter opp i en skråning, sier brannmann Dag Are Sangolt.

Han karakteriserer redningen som udramatisk. Luftambulansen ble også tilkalt, men returnerte ettersom gutten var i fin form.

Nytt område

De fem ungdommene går vanligvis på tur hver kveld. Som oftest går turen på asfalterte veier rundt Skogsvåg, men tirsdag kveld ville de prøve seg i marken. De har ikke vært i akkurat dette området før, forteller ungdommene.

— Men det blir nok lenge til vi går der igjen, var de enige om da de ble etterpå var samlet på brannstasjonen i Skogsvåg.

Tor Høvik