Tyskeren som har ligget værfast på Hardangervidda er nå brakt til sikkerhet i Røldal. Mannen ble hentet i teltet sitt ved Litlos av fem mann fra Røldal Røde Kors litt før klokken åtte i kveld og transportert videre på snøscooter.

— Mannen er utslitt, men uskadet, og vil bli i Røldal over natten, sier Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Lå værfast

– Vi skal hente ut en tysker som ligger værfast på Hardangervidda. Vi tør ikke la ham ligge, sa vakthavende redningsleder Terje Langås i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB, tidligere i dag.

Redningssentralen fikk melding om tyskeren klokka 12.30. Meldingen kom fra en bekjent av ham.

– Han ligger i telt og er i sikkerhet foreløpig, men det er dårlig vær og kaldt, og han er sliten og utmattet. Været er så dårlig at han ikke klarer å ta seg fram, sa Langås.

Tre Røde Kors-patruljer

Tyskeren var helt alene i fjellet og befant seg 2 kilometer sør av Litlos turisthytte. Området ligger 13 kilometer nord for Haukeliseter.

Tre patruljer fra Røde Kors var med å hente tyskeren ut fra området. Det er ikke kjent hvor gammel mannen er.

Redningsaksjonen skjer bare to dager etter at en Røde Kors-patrulje tilfeldigvis støtte på tre personer på Hardangervidda. To skotter var døde, mens den tredje overlevde. (©NTB)