I syvtiden var det en gresk turist som ville ta en "spansk en" og spasere gjennom tunnelen retning sentrum. Senere på kvelden, i nitiden, var det en annen turist som ville ta snarveien gjennom Eidsvågtunnelen mot byen.

Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Morten Kronen, er usikker på hvorfor flere turister har valgt å ta beina fatt inn i Eidsvågtunnelen.

– Det er ikke godt å si! Men de har sannsynligvis gått seg vill og vært usikre på hvilken retning de skal ta. Da prøver de seg på det som er den raskeste ruten til byen, sier han.

Bilene stoppet ikke

– Skjer det ofte at turister forviller seg inn i tunneler?

– Det hender, men det er egentlig et større problem at bergensere gjør det i helgene. De har kanskje ikke råd til taxi eller buss hjem, så prøver de seg på en snarvei. Det gjelder spesielt Løvstakktunnelen og Lyderhorntunnelen, sier Kronen.

Det ble imidlertid tilløp til dramatikk under politiets andre tur til Eidsvågtunnelen mandag kveld.

– Vi tok på de røde lysene da vi fikk meldingen. Da vi var der for å plukke personen opp kom det likevel biler kjørende inn i tunnelen, det kunne blitt en farlig situasjon, sier Kronen.

Ingen bøter

Politiet vil ikke gjøre noe med bilistene som kjørte inn i Eidsvågtunnelen til tross for at de hadde stengt den.

– Vi var mest opptatt av å hente mannen som gikk i tunnelen og unngå farlige situasjoner. Derfor gjorde vi ikke noe med bilene som kjørte inn tross de røde lysene.

– Er det vanskelig å se de røde lysene dere bruker til å stenge tunneler?

– Nei, det er det virkelig ikke. Når du ser et rødt lys så vet du hva det betyr, sier Kronen.