I 1994 ble mannen dømt til 15 år bak lås og slå, for å ha innført 5,3 kilo kokain fra Ecuador til Norge. Narkotikaen ble sendt til Bergen med posten, og var skjult i hestesadler. Etter å ha sonet tre år nyttet han høvet til å rømme allerede ved første permisjon.

Først i juli 2002 ble den nå 65 år gamle mannen pågrepet. Han var da i ferd med å ta seg inn i England, hvor han etter pågripelsen ble dømt til fengsel for ytterligere en narkotikaforbrytelse.

Norsk politi begjærte umiddelbart mannen utlevert til Norge, men prosessen har tatt svært lang tid. Ifølge politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Bergen Sentrum politistasjon er en av årsakene at mannen måtte sone ferdig sin engelske dom før han kunne utleveres.

— Mannen har også brukt alle mulighetene han har hatt til å anke beslutningen om utlevering, noe som også har gjort at denne prosessen har tatt tid, sier Krogvold.

I dag ble mannen hentet i London av norsk politi, og fraktet til Norge. Ved ankomsten stod fengselsbetjentene klare til å bure mannen inn for å sone resten av straffen, som er på ti år og elleve måneder.