Totalt elleve husokkupanter var i huset i morges. Fem av dem gikk ut frivillig, en av dem ble båret ut og fem tok tilflukt på taket.

Politiet ble assistert med en snorkelbil fra brannvesenet for å få ungdommene ned.

De fem ungdommene ble frivillig heist ned fra taket. To av dem måtte imidlertid bæres de siste meterne bort til politibilen.

Informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt sier politiet gikk til aksjon ved 10-tiden i dag, og gav okkupantene fem minutter til å gå ut frivillig. — Fem av dem hadde spikret igjen en trappeoppgang slik at politiet i første omgang ikke kom seg opp til dem. I mellomtiden tok de seg videre opp på taket gjennom en takluke, forteller Hillestad til bt.no De i alt seks ungdommene som ikke gikk ut frivillig kan vente seg et forelegg på rundt 10.000 kroner. Fengsling blir ikke aktuelt i følge Hillestad.

— Dette er kanskje ulovlig, men det er ikke urimelig, sa boligaksjonistene Guro Ljone og Jan-Erik Knudsen til bt.no da Boligaksjonen ved månedsskiftet startet okkupasjonen av et tomt hus i Jonsvollkvartalet.

10-15 aksjonister brøt seg da inn i det tomme huset, som er det siste som står igjen etter den omstridte rivingen av Jonsvollkvartalet.

Husokkupantene har nektet å gi slipp på bygården i Jonsvollsgaten. Etter å ha blitt kastet ut av politiet 6. juni, gikk et titall okkupanter natten etter inn igjen i huset.

I dag ble de altså kastet ut for andre gang.

Huseieren har fått pålegg om å sikre huset slik at okkupantene ikke tar seg inn nok en gang.

Det samme pålegget fikk han også forrige gang politiet aksjonerte.

To av husokkupantene måtte bæres inn i politibilen etter frivillig å ha blitt heist ned fra taket.
Rune Stølås