Henrik Færevåg døde etter lengre tids sykdom, skriver BA. Han ble 58 år gammel og etterlater seg samboer og tre døtre.

Færevåg er fra Askøy, og etter å ha avsluttet arkitektstudier i Birmingham startet han som journalist på slutten av 1970-tallet.

Siden har han blant annet vært redaktør for Askøyværingen og nettstedene iBergen og iOslo, journalist i Bergens Tidende og TV 2, BA-spaltist og pressetalsmann.

For BT jobbet Færevåg på 80-tallet som sportsjournalist, og i en tid som frilanser fra USA.

Færevåg er kjent som golfentusiast med sterke og provoserende meninger, men er nok mest kjent for sin rolle i TV 2-sporten. Etter fem år i kanalen gikk han over til Luftfartsverket som informasjonsdirektør.

I 2005 startet han lokalnettavisene iBergen og iOslo i samarbeid med Nettavisen. Samme år trykket Bergens Tidende et portrett av Færevåg.

— Ingen blir mer engasjert enn Henrik Færevåg. Han prøver hele tiden å finne nye vinklinger. Han aksepterer ikke uten videre at det som allerede er sagt og skrevet er sant. Når han har funnet sitt standpunkt, tør han gå ut med det, til tross for at det kan være politisk ukorrekt, sa en som står Færevåg nær da.

Færvåg har uttalt til BT at han har hatt over 50 arbeidsgivere gjennom årene.

— Jeg liker meg best på kanten av stupet, med en fot utenfor og den andre på et bananskall. Jeg tar jobber jeg ikke har peiling på, og når jeg føler jeg mestrer dem, vil jeg videre, sa han i 2006.