• Han skrev at jeg kunne skaffe meg lettjente lommepenger hvis jeg stilte opp på nakenbilder. Det var utrolig ekkelt.

Det var 14 år gamle Henriette fra Bergen som denne uken fikk tilbud om å stille opp på nakenbilder for fotografen som kaller seg «Fotojon».

— Det er skremmende at slikt skjer her i Bergen. Nå vil jeg advare andre mot denne mannen. Jeg er sikkert ikke den eneste som har fått tilbudet, sier Henriette.

Det var onsdag morgen Henriette fikk den første e-posten fra fotografen.

— Jeg hadde lagt ut en profil på en nettside. Det sto at jeg var 14 år og bodde i Bergen. Folk kunne se et lite bilde av meg og lese hvilke fritidsinteresser jeg har.

Sannsynligvis har Jon funnet Henriettes profil og ansett henne for å være en egnet modell. I e-posten skrev han blant annet:

«Trenger du lommepenger? Eller penger til julepresanger? Jeg er en fotograf som har spesialisert meg på å ta bilder av unge jenter fra private oppdragsgivere. Hvis du ikke har så mye imot å stå forran et kamera har du sjangsen til å få noen letttjente pen g er.» Henriette bestemte seg for å vise e-posten til sin mor før hun slettet den.

— Vi klikket oss inn på hjemmesiden hans. Der så vi flere bilder av nakne barn. Det var kvalmende og sjokkerende.

Henriettes mor fikk seg en ubehagelig overraskelse da hun leste hvilke tilbud som hadde dukket i datterens elektroniske postboks.

— Jeg frykter at andre barn kan la seg lokke til å stille opp. Jenter i denne alderen er jo veldig opptatt av penger, og noen kan kanskje la seg friste av tilbudet, sier moren Kari.

Hun har flere ganger advart datteren mot å legge ut informasjon om seg selv på internett.

— Det har vi snakket veldig mye om. Vi vet ikke hvem som leser det som blir lagt ut på nettet. Jeg har gitt beskjed om at hun ikke skal oppgi full navn eller fortelle hvor hun bor.

Henriette var tidligere en flittig bruker, men det siste året han hun brukt mindre tid på internett. Hendelsen denne uken vil føre til at hun blir enda mer forsiktig.

— Det skremmende. Slikt leser man bare om i avisen. At det skulle skje meg, hadde jeg aldri trodd.

Henriettes etternavn er utelatt av hensyn til hennes sikkerhet.

- EKKELT: - Han ba meg klikke meg inn på hjemmesiden sin. Det var kvalmende å se hva han drev på med, sier Henriette (14). <br/>Foto: ØRJAN DEISZ