Det var denne uken det ble kjent at Warloe var siktet i en narkotikasak. Nyheten slo ned som en bombe blant folk flest og hans nære partifeller. Høyre-leder Erna Solberg var raskt ute og sa at Warloe ikke hadde noen fremtid i Høyre som stortingspolitiker.

Jeg har gjort noe veldig dumt. Jeg håper det er en vei tilbake.

Fra referat av Warloes tale

Håper det er en vei tilbake

bt.no var ikke til stede da Warloe holdt talen. Men ifølge et referat var dette ett av utsagnene han kom med:

— Jeg har gjort noe veldig dumt. Jeg håper det er en vei tilbake. Den vil være lang og krevende. Det er synd man ikke får oppleve sin egen begravelse. Dette har vart i én uke, men føltes mye lenger. Støtten fra mange i Høyre har vært god å ha. Jeg har tenkt på dere, det har vært rart å ikke delta på fylkesårsmøtet for første gang på mange år. Jeg har fått mange støttemeldinger, blant annet har Jon Fosse invitert meg til Grotten for å drikke vin.

— Stilig gjort, sier Høyre-leder Erna Solberg, som hørte Warloes hilsen til årsmøtet.

Han takket Solberg, Monica Mæland, Liv Kari Eskeland og Trude Drevland.

— Monica har tatt ansvar, gitt ordre og organisert. Liv Kari og Trude har vært støttende, sa Warloe.

— Jeg oppfattet ham som ydmyk, det var kanskje det viktigste. Tross alt er det disse folkene her på årsmøtet som har valgt ham. Dette endrer ikke avgjørelsen om at han ikke blir nominert igjen i 2013. Men Henning skal likevel oppleve at han ikke er støtt ut av partiet, at han er inne i varmen, sier Høyre-leder Erna Solberg til bt.no.

-Til NRK uttalte han seg om arbeidsforholdene på Stortinget.

— Jeg synes vel kanskje det er noen forhold ved stortingsrepresentantenes arbeidsbetingelser som det er grunn til å sette noen spørsmålstegn ved. Vi er veldig mye overlatt til oss selv. Vi får bortimot ingen hjelp i det praktiske arbeidet og det er en alles kamp mot alle. Vi må levere og aller helst ikke klage, sier Warloe til NRK.

- Fikk stående applaus

På kort tid var Warloes opptreden behørig hyllet i sosiale medier.

— Stort av Henning Warloe å komme tilbake for å hilse årsmøtet, melder Gunnar Buvik på Twitter.

— Henning Warloe fikk stående applaus av årsmøtet, melder Petter Haraldsen.

— Stående applaus og rørende stemning, twitrer Jacob Mæhle.

Leder av Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, bekrefter at Henning Warloe gikk på talerstolen søndag.

— Warloe kom og hilste årsmøtet, bekrefter hun overfor bt.no i 10-tiden søndag.

— Han ble møtt med stående applaus, sier hun.

- Ingen visste

Ifølge henne varte den spontane Warloe-seansen i cirka fem minutter.

— Det var veldig hyggelig. Ingen visste han skulle komme. Warloe meldte inn at han gjerne ville hilse årsmøtet, hvis det var mulig. Vi ønsket ham varmt velkommen, sier Eskeland.

«Tøff uke»

- Hva sa han i talen sin?

— Han sa at det har vært en tøff uke, men la først og fremst vekt på støtten han har fått fra Høyre generelt, og fra noen enkeltpersoner spesielt, sier Eskeland.

Hun sier at Warloe særlig trakk frem byrådsleder Monica Mæland, Høyre-leder Erna Solberg og ordfører Trude Dreveland.

Støttet Erna: - Berettiget

- Flere har ment at Solberg har reagert for strengt i denne saken. Sa Warloe noe om det?

— Ja. Warloe sa at Ernas reaksjon var helt berettiget. Han støttet hennes fremgangsmåte, sier Eskeland.

- Hva synes du om Warloes opptreden søndag?

— Det var modig og ærlig gjort. At han ble møtt med stående applaus handler ikke om det han har gjort, men at han ønsket å komme og vise årsmøtet respekt ved å fortelle om sine tanker og opplevelser.

- Vi støtter Henning

Ragnhild Stolt-Nilsen, som nylig tok over Warloes plass som nestleder i Hordaland Høyre, forteller at Warloe ble tatt imot med applaus.

— Han kom for å møte partiet og for å takke for støtten. Han ble mottatt med applaus fordi vi ønsker å vise at vi støtter Henning i den vanskelige tiden. Han takket for støtten fra partiledelsen og for alle hilsener. Jeg tror årsmøtet synes det var flott at han kom, slik at vi fikk vist at vi er der for ham som person, sier Stolt-Nielsen.

— Da han kom inn i rommet reiste alle seg i stående applaus. Både fordi vi ville vise at vi støttet ham og fordi jeg tror mange satt pris på at han kom. Det må ha krevd mye for Warloe å tale til årsmøtet etter uken som har gått. Det sier mye om Warloe, en modig mann som ikke bøyer av når det blåser. I talen hans virket han sterkt preget og overveldet over mottakelsen. Men han var også seg selv, og vitset om de bleke ansiktene på første rad, opplyser Høyres Sondre Rasch.

MODIG OG ÆRLIG: Fylkesleder i Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, berømmer Warloe for hans spontanopptreden på fylkesårsmøtet søndag. - Modig, ærlig og respektfullt gjort, sier hun.