Oddmund Hjartåker, far til rasofferet Kristina, anmeldte Kvinnsland og to kolleger i forbindelse med at de troppet opp hjemme hos familien. Bakgrunnen for besøket var at sykehuset ønsket å avslutte behandlingen av Kristina og ønsket å snakke med hennes far.

Faren og familien opplevde dette besøket som svært ubehagelig og tilkalte til slutt politiet. Saken ble senere anmeldt, men omgående henlagt av politiet.

Statsadvokaten omgjorde dette vedtaket og beordret ny etterforskning. Blant annet ville statsadvokaten ha vurdert om representantene fra Haukeland hadde gjort seg skyldige i brudd på helsevernloven.

Nå har politiet gjort det de mener er nødvendige etterforskningsskritt, og på det grunnlag henlagt saken etter bevisets stilling. Med andre ord ikke en fullstendig renvaskelse av Haukeland-representantene.

Etter det første henleggelsesvedtaket fra februar har politiet mottatt flere anmelder om trusler og truende opptredener. Dette gjelder flere episoder i kontakten mellom Haukeland og Oddmund Hjartåker. Politiet har ikke funnet grunnlag for å etterforske disse påstandene, heter det i en pressemelding fra politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.