— Saken er henlagt på bevisets stilling. Politiets etterforskning har ikke klart å klarlegge hva som skjedde, sier politiadvokat Elisabeth Soglo.

Det var i mars i år etter en fest i et bolighus på Sotra at de to mannlige samboerne kom i klammeri med hverandre.

Husker ingenting

Den ene mannen (40) endte til slutt i asfalten syv og en halv meter under en balkong i leiligheten hvor basketaket hadde skjedd. 31-åringen ble raskt mistenkt for å ha kastet sin 40 år gamle samboer utfor balkongen, men på grunn av få vitner ble politiet stående uten svar på hva som egentlig hadde skjedd.

Det eneste vitner kunne fortelle var at det hadde vært et basketak i forkant av at 40-åringen ble funnet hardt skadet utenfor.

40-åringen var for hardt skadet til å kunne si noe som helst, og lenge gikk politiet bare og ventet på at de skulle få avhøre ham. Første forsøk på avhør ble i april i år, men da var han for svak.

I løpet av etterforskningen forsøkte politiet flere ganger å få snakket med 40-åringen. Han har også vært tilbake på stedet hvor fallet skjedde, uten at han har vært i stand til å huske noe.

Ikke utelukke ulykke

— Det er på det rene at det har vært et fysisk håndgemeng mellom fornærmet og siktet i saken tidligere på natten og fornærmede, og at fornærmede på et senere tidspunkt har falt ned fra balkongen. En har imidlertid ikke kommer nærmere hva det var som gjorde at fornærmede falt, og kan heller ikke utelukke at det var en ulykke, sier politiadvokat Elisabeth Soglo.

Samboeren var siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med håndgemenget tidligere på kvelden. Denne siktelsen er nå henlagt.

Det er uklart hva som har skjedd, hvem som gjorde hva og hvem som begynte, sier Soglo.

Fornærmede ble påført en alvorlig hodeskade som følge av fallet. Han er fortsatt ikke fullt restituert, og er fortsatt på sykehus.