— Jeg er skuffet, men ikke spesielt overrasket. Det verste er at vi sitter med en følelse av at datteren vår ikke blir trodd, sier tiåringens far.

Den 18. september i år skal datteren ha fått en knyttneve i skulderen av en kvinnelig assistent. Elevene hadde vært i gymsalen for å øve på en forestilling og assistenten ville ha elevene til å sitte fint på rekke.

— Hun ble sur på meg fordi hun trodde jeg ikke satt på rekke, og slo meg to ganger i skulderen med knyttet hånd, har tiåringen tidligere fortalt til Bergens Tidende.

Klager på henleggelse

Jenten har fortalt at hun ble holdt fast i håndleddene. Hun sparket assistenten på leggen for å komme seg løs, og klatret deretter opp i ribbeveggen.

— Hun tok tak i ankelen min slik at jeg mistet grepet, falt ned og fikk vondt. Jeg ble redd, jeg trodde ikke noen på skolen kunne gjøre noe sånt, sa jenten.

Nå har påtaleansvarlig henlagt saken etter bevisets stilling. Politiet har blant annet snakket med flere barn som skal ha vært vitne til hendelsen. Rektor har beklaget hendelsen, men assistenten har kommet med en annen forklaring enn tiåringen.

— Vi kommer til klage på den henleggelsen. Vi er i kontakt med advokat for å se hva vi skal gjøre videre med saken, sier jentens far.

Går til psykolog

Etter hendelsen har familien tatt tre barn ut av skolen og flyttet dem over til en annen skole.

Tiåringen har gått til psykolog og hatt den vanskelig etter hendelsen som ble anmeldt.

— Vi er ikke i tvil om at dette har skjedd, vi gir oss ikke med dette, sier faren.

Odd Mehus